A-orkest Excelsior naar Gent

GEMERT – Gemertenaren die op zaterdag 23 of zondag 24 september een uitstapje naar het Belgische Gent maken, kunnen daar dorpsgenoten tegen het lijf lopen. Het hoeft niet eens een toevallige ontmoeting te zijn, want wie naar de Vrijdagmarkt gaat kan daar op zaterdagavond een concert bijwonen van het A-orkest van harmonie Excelsior.

Het concert van Excelsior op de Vrijdagmarkt vindt op de vroege avond rond etenstijd plaats ter afsluiting van de Artevelde Taptoe die al om 14.00 uur begint. De volgende ochtend, op zondag 24 september spelen de Gemertse muzikanten onder de Stadshal, samen met de Koninklijke Harmonie Willen Is Kunnen (WIK) uit Sint-Martens Latem. Dit Belgische orkest behaalde afgelopen voorjaar op het toernooi van de provincie Oost-Vlaanderen de categorie uitmuntendheid met onderscheiding. Het is alweer een hele poos geleden dat een orkest van harmonie Excelsior een buitenlandreis maakte. De reis naar Gent wordt een driedaagse trip waarbij voor de orkestleden naast musiceren veel tijd is ingeruimd voor gezellig samenzijn.

Foto's:


0