Frank Wijnands wint World Carp Masters

 

GEMERT – Franks Wijnands heeft de World Carp Masters 2017 gewonnen. In het Franse Saint Dizier kon de 36-jarige Gemertenaar samen met Jan Jaap Hiemstra de beker omhoog houden.

Het Nederlandse visserskoppel mocht een cheque van 25.000 pond, een teakhouten karper ter waarde van 5000 pond en een sponsorpakket mee naar huis nemen.

Wereldkampioenschap

De World Carp Masters is het officieuze wereldkampioenschap karpersvissen. Het toernooi bij het Lac du Der – Chantecoq duurde twee weken, waarbij de deelnemende koppels 24 uur per dag vissen. Het duo dat de vier vissen met het grootste totaalgewicht binnenhengelt wint.

Tijgernoten

“Het was zenuwslopend”, blikt Wijnands terug. “Aan de masters gingen kwallificaties vooraf. Er deden dus zonder uitzondering goede vissers aan mee. Voor een deel is het een loterij: 50 procent is geluk en 50 procent tactiek. In tegenstelling tot andere koppels kozen wij ervoor om dicht bij de kant en niet met boilies, maar met tijgernoten te vissen. Dat leverde op het laatste moment succes op. In de vroege ochtend haalden we enkele joekels binnen, met als uitschieter een karper van zestien kilo. Aan het totaalgewicht van 51,6 kilo kon geen ander team tippen.”

Combi

Wijnands vist al van jongs af aan. “Ik ben ermee begonnen in de achtertuin van mijn opa.” De Gemertenaar werkt op de marketingafdeling van een grote producent van hengels en andere visartikelen. Hij vist op hoog niveau, maar is geen fullprof. “Die vind je alleen op het Aziatische en Amerikaanse continent. Ik heb ervoor gekozen om mijn passie te combineren met een maatschappelijke loopbaan.”

 

Foto's:


III6I0