Gerarduskerk moet Strijp S van Gemert worden

GEMERT –  De Gerarduskerk moet het Strijp S van Gemert worden.  Goed Wonen, gemeente Gemert-Bakel en Rabobank Peel-Noord willen vanaf het eerste kwartaal van 2018 in het gebouw ruimte bieden aan lokale start-ups, zzp-ers en kleine zakelijke dienstverleners. Die kunnen dan tegen relatief lage kosten werkplekken huren in het gebouw.

Dat is dinsdagavond bekendgemaakt op de bijeenkomst Anders Ondernemen in de Gerarduskerk. Ongeveer zeventig mensen, vertegenwoordigers van betrokken organisaties en -veelal jonge- ondernemers, waren daarbij aanwezig.

Eigenaar

Goed Wonen (appartementen), parochie Heilige Willibrordus (kerk) en de gemeente Gemert-Bakel (voormalige bibliotheek) zijn nu nog eigenaar. Het is de bedoeling dat Goed Wonen het volledige gebouw gaat verwerven. Binnen vijf jaar zoekt de woningcorporatie naar een definitieve bestemming.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Daarnaast leeft het idee om inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten voor bijvoorbeeld horeca in de Gerarduskerk en pakketbezorging voor de ondernemers die ruimte huren..

Strijp S

Strijp S is een voormalig fabrieksterrein in Eindhoven dat nu ruimte biedt aan jonge, creatieve en innovatieve ondernemers.