Kingz Outdoor bouwt aan vorstelijk dansrijk

 

GEMERT – Aan de rand van het dorp doemen torens en tenten op. Gemert was een vorstendom en is dat komend weekend weer als Kingz Outdoor opent. Sinds een week wordt er doorlopend aan het tweedaagse dansrijk gebouwd.

 Door Marcel Bosmans

“We liggen op schema”, zegt Nick Willems van het organiserende Kingz Events over de inrichting van het festivaltterrein op evenementerrein De Schabbert. “Sinds vorige week maandag zijn we iedere dag van ’s ochtends tot ’s avonds met zes mensen aan het werk. We doen zoveel mogelijk zelf. Er is nu nog weinig stress, maar dat komt waarschijnlijk wel. Er moet bijvoorbeeld nog drie vierkante kilometer vloer gelegd worden.”

Support

Mede-initiatiefnemer Jack Centen is dan ook ‘superblij’ met de support van het lokale bedrijfsleven. “Het enthousiasme en de bereidheid om van Kingz Outdoor samen een succes te maken is groot.”

Kaartverkoop

Er zijn meer voortekenen dat Kingz Outdoor een geslaagd event wordt “In de kaartverkoop zit een sterke stijgende lijn, geeft co-organisator Pieter Drouen aan. Tijdens Kingz Outdoor zijn er ook aan de kassa nog dag- en weekendtickets verkrijgbaar. Het weer blijft natuurlijk een factor, maar zoals het nu naar uitziet gaan de temperaturen omhoog en blijft het droog. Twee van de drie area’s en het zitgedeelte van het foodplein zijn overigens overdekt, om onder alle omstandigheden comfort te kunnen bieden aan de bezoekers.”

Jong en oud

Kingz Outdoor richt zich niet alleen op jeugdigere festivalgangers. “In Eddy ’s Feest Arena, powered by Sonnema kan jong en oud een feestje bouwen. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers die al ticket in hun bezit hebben is 32,8 jaar. We rekenen dus op een goede mix.”

Kingz Outdoor. LNY TNZ, La Fuente, Paul Elstak, Billy The Kit, Diaz and Bruno, Mental Theo, Mark With A K, Ruthless e.v.a. Vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2017. Evenemententerrein De Schabbert Gemert. Meer info: www.kingzoutdoor.nl.

 

Foto's:


0