Planten

Ik mag nogal wat toespraken houden, iedere week toch wel een paar. De ene keer gaat dat goed, de andere keer wat minder. U hebt dat niet altijd in de gaten én smaken verschillen. Maar soms krijg je direct pijnlijke terugkoppeling. Zo was ik afgelopen zaterdag bij de installatie van de nieuwe Jeugdnatuurwachters in Bakel. Basisschoolkinderen kregen daar hun speldje en oorkonde. Na afloop werd een bijzonder mens en vrijwilliger, Frans Verheggen, in het zonnetje gezet. Hij kreeg een koninklijk lintje uitgereikt. Tijdens mijn toespraak somde ik zijn verdiensten op, waaronder het planten van een boom in Bakel tijdens de Boomfeestdag. Blijkt die feestelijk geplante boom al weer dood te zijn… Wethouder Van Extel-van Katwijk was gelukkig ook aanwezig en samen gaan we kijken of we die boom snel weer kunnen vervangen.

De fout werd gelukkig sportief opgepakt. Het feest in Bakel was er niet minder om. Er viel sowieso veel te vieren in Bakel: de kermis, het gilde, het Brabants Disabled Open op de golfbaan. Mooi om te zien en een groot compliment aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Daarnaast heb ik onze gemeente, van Handel tot Bakel, vanuit de lucht mogen bekijken. Het Gemert Ballonnenfestijn was volgens mij een gigantisch succes. Duizenden mensen kwamen op beide dagen naar de velden van V.v. Gemert om de meer dan twintig luchtballonnen de lucht in te zien gaan. Ook de racemotor, een gigantisch gevaarte, waarvan velen zich net als ik over verwonderden dat hij überhaupt loskwam van de grond. Ik denk dat de Rotary geslaagd is in zijn missie: een mooi evenement organiseren voor iedereen en dat alles voor het goede doel.

Maar helaas, er is ook weer een hennepplantage in onze gemeente aangetroffen. Het staat tegenwoordig al niet eens meer altijd in de krant. Zoals ik al vaker heb gezegd: denk alstublieft niet dat dat bij ons in Gemert-Bakel niet gebeurt. We willen deze criminaliteit aanpakken en úw hulp daarbij blijft van onschatbare waarde. Blijf dus verdachte situaties melden, desnoods anoniem.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0