Stuurman: Supercars, niet om áán te zien

In de jaren zestig bloeiden ze op, fascinerende sportwagens van de allerhoogste orde, voorzien van machtige V8- of V12-aandrijving en in esthetisch opzicht artistieke meesterwerkjes. Italië gaf de toon aan met Ferrari, Lamborghini, Maserati, Iso en De Tomaso, Zwitserland deed een duit in het zakje met Monteverdi, Ford bracht zijn GT40 in en de Britten […]

Motor met variabele compressie

De techniek was al aangekondigd, maar duikt nu dan echt op in een productiemodel: de VC-Turbo, een benzinemotor met variabele compressie. De nieuwe Infiniti QX50 gaat met de primeur aan de haal.

Stil genieten van de natuur

Lang werd er al over gespeculeerd en nu kruipt hij dan uit zijn ei: de Roadster-uitvoering van de BMW i8, nog altijd één van de meest innovatieve sportwagens ter wereld, met zijn doordachte semi-elektrische aandrijving.

Branieschopper

Er waren tijden dat Aston Martin beschaafde alternatieven bood voor de schreeuwerige sportmachines uit Italië. Dat era ligt achter ons, getuige de nieuwste branieschopper met de illustere naam Vantage.

Kleintje Ateca

Vol zelfvertrouwen werkt SEAT naar een steeds sterkere marktpositie toe. Dan mag een crossover in het B-segment niet ontbreken, conform de laatste trends. Hier is hij: de Arona.

Aangename verrassing

Die zagen we even niet aankomen: expansie van het Hyundai i30-programma met de Fastback, een variant met coupéachtige trekjes en een snufje premium. ’n Prima aanvulling.

Mee met de mode

Crossovers beginnen steeds meer de overhand te krijgen in de middenklasse. Reden voor Volkswagen om mee te doen met de mode en de T-Roc te lanceren, waarvan we de startprijs al weten.

Stuurman: Duitsers kunnen niet rijden

  Bam, die staat, een boude bewering van jewelste. Onlangs reed ik de Creme 21 Youngtimer Rallye in Duitsland, een fantastisch georganiseerd evenement dat je op de mooiste rurale plekjes en in de meest fascinerende automusea brengt. Enige afbreuk aan mijn algehele vreugde deed de rijstijl van de medeweggebruikers op de snelwegen erheen en er […]

Win gratis tickets voor Autocross De Rips

DE RIPS – Gratis naar Autocross De Rips met het Gemerts Nieuwsblad? Laat ons uiterlijk vrijdagochtend 6 oktober 09.00 uur aanstaande weten waarom jij naar de autocross wilt en maak kans op twee tickets. Stuur je reactie naar lezersactie@gemertsnieuwsblad.nl en vergeet niet om je naam, leeftijd, woonplaats en mobiel nummer te vermelden.  Voor de tweede […]

Haute couture

Na het succes van de vorige editie begint de tweede generatie Opel Insignia vol zelfvertrouwen aan zijn carrière. Ook inhoudelijk lijkt hij er alle redenen toe te hebben, als we afgaan op het design en de specificaties. Onze riant uitgevoerde testauto laat een opmerkelijke indruk achter.