De Rips stapt zelf in bij autocross

DE RIPS – Inwoners van De Rips kunnen dit jaar zelf instappen bij de plaatselijke Autocross. Daarvoor is de Ripse Balkenklasse in het leven geroepen. Autocross De Rips vindt op zondag 8 oktober aanstaande voor de tweede keer plaats aan de Paterslaan en wordt georganiseerd door Fanfare Concordia. De eerste editie trok ruim duizend bezoekers die een onvergetelijk dagje uit beleefden. Ook de komende aflevering staat volgens de organisatie garant voor spektakel.

Pick-up op stand

De ene na de andere pick-up betreedt de markt. Bij zo’n ontluikende trend kan Mercedes-Benz niet achterblijven, vindt de firma zelf. Het verklaart de introductie van de X-Klasse.

Stuurman: Bosch belooft een wonder

  De Duitse firma Bosch, één van ’s werelds belangrijkste toeleverancier voor de auto-industrie, slingerde eind augustus een spraakmakend persbericht de wereld in. Volgens dit communiqué liggen er mogelijkheden om synthetische brandstoffen te produceren, qua eigenschappen gelijk aan benzine, diesel, gas of kerosine, maar tot stand gekomen in een klimaatneutraal proces. Koolstofdioxide (CO2) en waterstof […]

Misschien wel te bescheiden

In een segment waar fabrikanten elkaar aftroeven met spraakmakende technologieën behoort de nieuwe Audi A8 weer tot de koplopers. Hij schreeuwt dat echter niet van de daken.

Helemaal hyper

In een door milieunormen beheerste wereld kun je wachten op een anti-beweging. Sportwagenfabrikanten troeven elkaar af met hypercars en de nieuwste heet Aston Martin AM-RB 001.

Weg met de sneeuwman

Met de naar de verschrikkelijke sneeuwman vernoemde Yeti was ?koda er tijdig bij in de klasse der compacte SUV’s, maar stilstand betekent achteruitgang, daarom komt de Karoq hem nu aflossen.

Nog pikanter geworden

Leerden we de vorige Kia Picanto al kennen als een pittig ding dat stuurt als een scheermes, de nieuwe doet er nog een schepje bovenop. Ook op andere fronten, trouwens.