300.000e passagier buurtbus Keldonk

KELDONK – Ilse van Dinter uit Boerdonk maakt regelmatig gebruik van de buurtbus. Ze reist van Boerdonk naar Veghel met de buurtbus om daar over te stappen op een streekbus richting haar school. Op maandag 16 april wilde ze die reis ook maken. Toen ze wilde instappen werd haar weg echter belemmerd door de voorzitter […]

Kofferbakverkoop Boekel

BOEKEL – Op zondag 22 april is er van 9.00 uur tot 15.00 uur een grote kofferbakverkoop op het evenemententerrein in Boekel, georganiseerd door gilde Sint Agatha. Er komen ongeveer 160 standhouders om hun meegebrachte spullen te verkopen. In het gildehuis en op het gezellige terras is eten en drinken verkrijgbaar en voor de kinderen […]

Vernieuwde accommodatie GHSV Gemert geopend

GEMERT – De Gemertse Honk- en Softbalvereniging (GHSV Gemert) nam afgelopen zondag de heringerichte accommodatie in gebruik. Wethouder Martien Bankers gooide onder ruime belangstelling de eerste bal op het nieuwe jeugd- en softbalveld.

Alpe D’Huzestival in Handel

HANDEL – Het festivalseizoen is weer geopend. Daarom houden familie, vrienden en dorpsgenoten van Jaap de Wit, die aangesloten zijn bij Gimmert Goes Alpe d’HuZes, op zaterdag 21 april het Het evenement vindt plaats aan de Rooye Plas, Haveltweg 21 in Handel.

Danstoernooi DV Euphoria

DE RIPS – DV Euphoria uit De Rips nodigt belangstellenden van harte uit om te komen kijken naar haar derde danstoernooi. Het toernooi zal worden gehouden op zondag 8 april in Partycentrum D’n Eik te De Rips.

Ernst Jansz in De Eendracht

GEMERT – Ernst Jansz, oprichter van Doe Maar en voormalig tieneridool, speelde 50 jaar geleden zijn eerste optreden met de inmiddels legendarische formatie CCC Inc. Op vrijdag 6 april brengt hij ‘De Neerkant, 50 jaar in ’t vak!’ naar Cultuurhuis De Eendracht.

Discoskaten Boekel

BOEKEL – Op vrijdag 30 maart is het nog een keer discoskaten op het St. Agathaplein in Boekel. Zoals altijd duurt dat van 19.00 tot 21.00 uur.

Voetlicht Milheeze speelt De Italiaanse Meesterhand

MILHEEZE – Wie wil genieten van een avondje humor en spanning moet binnenkort in Milheeze zijn. Toneelvereniging Voetlicht speelt op zaterdag 14, zondag 15 en woensdag 18 april de komische thriller de Italiaanse Meesterhand. De voorstelling boordevol scherpe grappen en met een web van intriges begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Schans aan het Pastoor Simonisplein in Milheeze.

Wel overgangsrecht illegaal chalet

GEMERT – In de laatste reguliere vergadering van deze raadsperiode komen raad en college ongebruikelijk tegenover elkaar te staan. B&W willen geen persoonsgebonden overgangsrecht toekennen aan de bewoners van een indertijd illegaal gebouwd chalet aan de Peeldijk 12a in Milheeze. De raad vindt dat door het gedrag van B&W er redenen zijn om dat wél te doen. Een amendement met die strekking wordt aangenomen met algemene stem. Daarmee moet het bestemmingsplan Buitengebied in die zin worden aangepast.