TOEAC in Helmond

HELMOND – Zaterdag is de aftrap van een kleine serie concerten onder de noemer Podium Windkracht in de expo-ruimte van de Cacaofabriek in Helmond. Het Gemertse duo TOEAC zal het spits afbijten.

Vrijheid en gezelligheid tijdens Amnesty benefiet

GEMERT – Vrijheid en gezelligheid, daar draaide het om tijdens het Amnesty benefietconcert afgelopen zaterdag in de Bunker. De organisatie had een mooi afwisselend programma samengesteld dat een grote verscheidenheid van bezoekers naar de Bunker had gelokt.

Huldigingen bij nieuwjaarsreceptie vv Gemert

GEMERT – Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van vv Gemert zijn afgelopen zondag liefst 25 jubilarissen in de bloemetjes gezet. Ook werden twee nieuwe Leden van Verdienste gehuldigd: Twan van Dommelen en Helma van den Boomen.

Gemert-Bakel intensiveert inspecties en voorlichting veehouderijen

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel intensiveert de inspecties van veehouderijen. Vanaf 1 janari 2018 gaan  toezichthouders van de drie Brabantse omgevingsdiensten in opdracht van 33 Brabantse gemeenten en de provincie drie jaar lang op uniforme wijze controleren of de agrarische bedrijven aan de wet- en regelgeving voldoen. Daarnaast informeren zij agrariërs over asbestverwijdering en energiebesparing. De toezichthouders zullen een […]

Lintje voor Milheezenaar Martien Brandts

MILHEEZE – Martien Brandts uit Milheeze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Michiel van Veen mocht hem afgelopen woensdag de bijbehorende versierselen uitreiken. Brandts ontving zijn koninklijke onderscheiding dankzij zijn inzet voor fanfare St. Cecilia en KBO St. Jan. Door Siel Peijs “Jij bent iemand die zijn vrijwilligerswerk vol overgave […]

Veel talent tijdens 4Fun & Friends

DE MORTEL – Een bomvolle grote zaal in MFA De Sprank in De Mortel genoot afgelopen zaterdag van de tweede editie van 4Fun & Friends. 4 Fun opende met een instrumentaal stuk waarin al direct een mooie baritonsolo te horen was. 4 Fun is het opleidingsorkest van de vier muziekverenigingen uit Bakel, Milheeze, Elsendorp en De Mortel.

Single Memories: Kristel Vereijken

GEMERT – Deze dochter van Peter en Leny Seijkens is geboren in 1977 en opgegroeid in Gemert. Ze is getrouwd met Koen waarmee ze twee zoontjes heeft. En de grootste passie van Kristel Vereijken is zingen.

Spiegels

Vorige week keek ik een aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Een serie over bejaarde mensen die een verzorgingshuis op stelten zetten. De hoofdpersoon kreeg van zijn huisarts het advies dat hij luiers moest gaan dragen. Ik persoonlijk had liever een ander woord gehoord dan luiers. Incontinentiemateriaal of zo. Luiers zijn voor baby’s […]