Afbeelding

Eerste novelle van schrijfster Brigit Boelckens uit Gemert

Nieuws

GEMERT - De eerste novelle van Brigit Boelckens uit Gemert is afgelopen week als e-book verschenen. Brigit deed in 2023 mee met een schrijfwedstrijd  en was een van de gelukkigen die er met een boekcontract vandoor ging. Haar novelle Liefde op het eerste bericht liet de jury van de schrijfwedstrijd echt meeleven met het hoofdpersonage.

Brigit Boelckens over Liefde op het eerste bericht: “Ik was (weer eens) aan het scrollen op Instagram toen ik een post tegenkwam over een bijzondere boom in Duitsland: de ‘Bridegroom’s Oak’. Een holle boom waarin mensen liefdesbrieven kunnen achterlaten. Ik was meteen geïntrigeerd, helemaal toen ik zag dat er naar verluidt al meer dan honderd huwelijken uit zijn voortgekomen. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat deze boom echt bestaat. De oude eik dankt de status van matchmaker aan een koppel dat meer dan honderd jaar geleden leefde. Haar vader verbood de relatie, en het stel hield contact met elkaar door brieven in de boom te verstoppen. Toen ze uiteindelijk mochten trouwen, deden ze dat onder deze boom. Tot op de dag van vandaag wagen mensen een kans op de liefde door een brief aan deze boom te sturen.

Ik wist meteen dat hier een verhaal in kon zitten: wat als je je wederhelft vindt via deze boom? Toen ik vervolgens nog geen twee dagen later van een schrijfwedstrijd vernam, was het idee snel geboren. Ik heb het verhaal van Natasha onder enorme tijdsdruk geschreven, omdat de deadline snel naderbij kwam. Gelukkig waren mijn lief en mijn vrienden heel geduldig en moedigden ze dit avontuur van alle kanten aan. ‘Liefde op het eerste bericht’ is het resultaat.”

Liefde op het eerste bericht van Brigit Boelckens is verkrijgbaar als e-book.

Lees ook