Afbeelding
J. de Kruif

Rhythm of The Light Experience: Muzikaal live-spektakel St. Lucia midden in De Mortel

Nieuws

DE MORTEL - Fanfare St Lucia uit De Mortel houdt op vrijdag 24 mei 2024 en zaterdag 25 mei 2024 voor de achtste keer een grootse Experience, genaamd de Rhythm of the Light Experience. Als onderdeel van het 100-jarig jubileum vormt deze editie van de Experience het tweede muzikale hoogtepunt in het jubileumjaar van St Lucia, na het succes van Candlelight Dinnershow in de Mortelse kerk afgelopen oktober.

Het thema van de komende editie is ‘licht’, afgeleid van de naam van de heilige Sint Lucia die symbool staat voor licht. Naast het ritme van bijv. het daglicht en de tijd, is een ander belangrijk kenmerk van de vereniging natuurlijk het ritme in de muziek. Vanuit die combinatie met licht en ritme is Rhythm of the Light ontstaan. Een moderne interpretatie op de jubilerende vereniging, dat zicht- en hoorbaar gaat worden in het fantastische muzikale programma, de spetterende show én het oogverblindende decor.
Ook krijgt deze Experience een nieuwe locatie. Het spektakel zal plaatsvinden in een grote feesttent op het buitenterrein bij MFA De Sprank, midden in het dorp. ‘Een groot feest voor iedereen uit De Mortel en zeker ook voor iedereen daarbuiten’, aldus de commissie. ‘De Mortel waant zich dat weekend even in festivalsferen’.
Ook de opzet van het weekend is gewijzigd ten opzichte van voorheen. Op beide avonden wordt dezelfde show opgevoerd, maar op vrijdagavond zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar en op zaterdagavond uitsluitend staanplaatsen. Zo wil St Lucia inspelen op de verschillende behoeften die verschillende doelgroepen hebben bij het bezoeken van de Experience.
De kaartverkoop gaat hard en tickets zijn te bestellen via de website: www.stlucia100.nl. Ook zijn er tickets te koop bij Café-Zaal ’t Anker en Siebers Bloemwerkers. (Gemerts Nieuwsblad is mediapartner van Rhytm of The Light Experience)

Foto: (Het publiek tijdens Stars & Stripes Experience in 2017. Door Jorick de Kruif).

Lees ook