Afbeelding

Gratis zeskamp voor bovenbouw basisscholen Gemert-Bakel: Leerlingen Macropedius zetten samen evenement op

Nieuws

GEMERT-BAKEL – Voor kinderen uit de bovenbouw van de basisscholen in Gemert-Bakel wordt een zeskamp georganiseerd. Die vindt op zondag 2 juni plaats bij v.v. Gemert en is bedacht door leerlingen van het Macropedius. Doel is om de jeugd in beweging te brengen: “Samen buiten spelen is veel leuker dan in je eentje achter het scherm op de bank zitten.”

Het initiatief voor de zeskamp komt voort uit Young Leaders. “Dat is een training waarbij jongeren hun talent en vaardigheden versterken door met elkaar een activiteit voor een bepaalde doelgroep op te zetten”, legt projectcoördinator Mark van den Boomen uit. Hij en zijn collega’s van Jongerenwerk Gemert-Bakel coachen de zestien deelnemende scholieren. De havo-vwo-leerlingen doen bijna alles zelf: spellen verzinnen, zorgen voor middelen en materialen, een locatie vastleggen, de inschrijving en de promotie.

“Er komt veel meer bij kijken dan je vooraf denkt’, zegt Jindy Kersten (14) uit Aarle-Rixtel . Samen met Isa van der Bruggen (14) uit Gemert, Leen Jansen (13) uit Keldonk en Stijn Timmermans (13) uit Gemert is zij verantwoordelijk voor het presenteren van de plannen aan wethouder Wilmie Steeghs. “Er moet bijvoorbeeld EHBO bij aanwezig zijn. Dat wisten we in het begin nog niet.” Zorgen dat er voldoende begeleiding en voor iedereen eten en drinken is tijdens de zeskamp, zijn volgens Stijn enkele andere aandachtspunten: “Goede voorbereiding is dus heel belangrijk.”

De jonge organisatoren zelf steken er ook wat van op. “Leren om beter te plannen, te organiseren en samen te werken is best handig”, vindt Isa. “Daar heb je later ook nog wat aan.” De directe ambitie om in de toekomst vaker iets te organiseren is er nog niet. Leen: “Ik vind het vooral ‘sick’ om naar een event toe te gaan. Als bezoeker kun je tijdens het festival een feestje bouwen, als vrijwilliger ben je daar te druk voor. Dan mis je de fun.”

Kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen in Gemert-Bakel kunnen zich als team (zes personen met minimaal één volwassen begeleider) aanmelden voor de zeskamp. Deelname is gratis. Inschrijven kan tot en met 22 mei aanstaande via onsgemertbakel.nl/deelnemers/jongerenwerk-gemert-bakel . Meer info: Mark van den Boomen 06-18612180.

(Interview: Elize van Berlo en Lenne van Berlo. Tekst: Marcel Bosmans. Gemert Media is partner van Keuzezone 2024)

Lees ook