Afbeelding

Bor Brisco over zijn hobby freerunnen: ‘Volgend jaar spring ik nog hoger’

Nieuws

GEMERT –Bor Brisco (9) uit Gemert is dol op buiten rondrennen. Freerunnen is zijn grote passie.

Bor was als peuter al heel ondernemend. Hij rende de hele tijd rond en klom overal op. Nu hij wat groter is, weet hij precies wat hij wil: net als zijn zus een echte freerunner zijn. Ik ben er nu al best goed in, maar hoop er nog beter in te zijn als ik later groot ben.”

Freerunnen is een sport waarbij je jezelf zo soepel en creatief mogelijk verplaatst over en tegen obstakels die je op straat tegenkomt. Bor besteedt er best veel tijd aan. “Per dag toch wel een uur, na school of overdag in het weekend. Meestal doe ik het buiten en soms ook binnen. Je hebt er goede schoenen en kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Het is heel leuk, omdat je het overal kunt doen. Zeker als je net zoals ik van rennen en springen houdt. Buiten bezig zijn, is echt wat ik wil.”

Is freerunnen net zo gevaarlijk als het eruit ziet? “Ik heb nog niets gebroken, maar ben wel eens gevallen. Soms neem ik voor de zekerheid pleisters mee. Ook kijk ik goed waar ik overheen spring. Is dat een bankje, dan moeten er natuurlijk geen mensen op zitten.”

Bor doet nog aan meer sporten, zoals voetbal, basketbal en trampoline. Volgens hem is het gezond om veel te bewegen, maar krijg je er wel veel honger van. “Dat vind ik niet zo erg, want ik eet graag en veel.”

Lees ook