Afbeelding
(Foto door Rob van Dalen)

Brothers of Blues uit Gemert pakken vier keer uitverkochte Ziggo Dome in

Nieuws

GEMERT/AMSTERDAM  - De Gemertse Brothers of Blues stonden op 12, 13 en 14 april vier maal in een kolkende, uitverkochte Ziggo Dome. Vier keer 17.000 toeschouwers maakt 68.000 muziekliefhebbers die in Amsterdam intens genoten van onze mannen. Aangevuld met Talita Angwarmasse die de rol van Aretha Franklin zeer overtuigend voor haar rekening nam. Deze reeks concerten was de beloning voor hun finaleplaats in de populaire SBS / Talpa show The Tribute - Battle Of The Bands, die op zaterdag 17 februari zijn climax op tv beleefde.

Brandpunt van de band zijn onmiskenbaar Jake (Joost Manders) en Elwood (Herman van Daal). Met een onblusbare hoeveelheid energie en opwinding maken ze elk podium onveilig en brengen ze elk publiek in beweging. Uiteraard uitgerust met black suit, Wayfarer, Fedoras en fingertattoos, trakteren ze het publiek op een high intensity training waarvan de grootste zuurpruim nog vrolijk wordt. De band staat nog altijd onder de bezielende leiding van Mark Kuypers (onder andere muzikaal leider van diverse topmusicals als The Bodyguard en Moeder, ik wil bij de revue).

Hotblooded

De band vertolkt vele muzikale stijlen met verve. Of het nu blues, jazz, rock, funk, soul, pop, dixieland of bossa nova is, het staat als een huis. Naast de bekende klassiekers als Soulman, Everybody needs somebody en Gimme some lovin’, heeft de band het repertoire van de originele Blues Brothers in de loop der jaren smaakvol en respectvol uitgebreid met bekende en minder bekende parels uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Een show van deze band (inclusief vijfkoppige blazerssectie) is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hotblooded rhythm & soulrevue.

Op 25 mei aanstaande zijn ze weer in Gemert - Handel te zien, op het podium van uitgaanscentrum Time Out. Catch ‘em before the law does.

Lees ook