Afbeelding

Geslaagde Koningsdag in Handel

Nieuws

HANDEL - Dit jaar werd Koningsdag in Handel op de speelweide gevierd. Het weer was in de ochtend nog even wat twijfelachtig maar al snel liet de zon zich zien.

De dag werd geopend door de harmonie, gevolgd door een woordje van wethouder Wilmie Steeghs. De winnaars van de vlaggetjesversierwedstrijd zijn dan al bekend gemaakt en zij assisteerden de wethouder bij het hijsen van de vlag. 

Met een echte sloopauto die beschilderd mocht worden, een bellenblaas-juffrouw, luchtkussens en, terug van weggeweest, het spannende kratjes stapelen, was er genoeg te doen voor de kinderen tot en met groep 8. Met de braskaart in de hand werd er druk van alle activiteiten gebruik gemaakt. Presentator Roel v.d. Berg was weer in zijn element met de microfoon in zijn hand. Dit jaar was er een speciaal optreden van Sambanda, waarna de kinderen het drummen ook mochten proberen.  Dankzij een goede voorbereiding kon de Oranjecommissie genieten van de grote opkomst van ongeveer 150 enthousiaste kinderen. 

Ook dit jaar was er een fietstocht. Meer dan honderd mensen zijn op de pedalen geklommen. Met een hapje en een drankje onderweg is er een mooie route gefietst van 38 kilometer, mede dankzij de vrijwilligers die deze mooie tocht opgezet hebben.  Voor de volwassen bezoekers had de werkgroep Speelweide weer een prima horeca neergezet. Er waren broodjes hamburger, kroket en frikandel en er was voldoende om de dorst te lessen op deze mooie zonnige dag. Het prachtige weer zorgde ervoor dat er volop genoten werd. Zoals altijd gaat de opbrengst naar de werkgroep Speelweide om deze fantastische speelplek in Handel te kunnen onderhouden. 

Lees ook