De gebroeders Bram, Lars en Niels van den Biggelaar.

MVC-SPV: na elf minuten af kunnen fluiten

Sport

DE MORTEL - In de wedstrijd tussen MVC en de gasten van SPV uit Vlierden stond na elf minuten de eindstand al op het scorebord.

SPV, dat MVC vanaf het beginsignaal vol onder druk zette, kreeg al in de vierde minuut een strafschop tegen door een domme overtreding in het zestienmetergebied. Maar Jop van der Spek wist deze te keren, net als vorige week toen zijn vervanger Remco Migchels dat had gedaan, echter uit de daaruit voortgekomen hoekschop werd de bal binnen gewerkt. Loek van Duursen schoot de bal voorbij de tweede paal knap binnen.

Een paar minuten later liet Thijs van Mierlo vanaf eigen helft alle verdedigers van SPV zijn hielen zien en werkte de bal voorbij de doelman: 1-1. In de 11e minuut kreeg SPV zijn 2e hoekschop van de wedstrijd en deze was bijna een copy van de eerste. Alleen werd hij nu binnengetrapt door Brent Vulders. Wie dacht we er eens goed voor te gaan zitten ‘want hier kunnen wel eens veel doelpunten gaan vallen’, kwam bedrogen uit. Verder dan wat afstandsschoten kwamen beide teams niet meer. Hierbij kwam MVC nog het dichtst bij een doelpunt maar de bal viel boven op de deklat.

Leuk detail van de wedstrijd was dat bij MVC voor het eerst de gebroeders Bram, Lars en Niels van den Biggelaar in de basis stonden. Zij waren de vijfde “triobrothers” die ooit samen in de basis van het vaandelteam van MVC stonden, na de gebroeders Van den Heuvel in de jaren ’70, de gebroeders Van Bommel in de jaren ’80, de gebroeders Van Oosterwijk in de jaren ’00 en de gebroeders Siebers in de jaren ’10.