01 januari 1970

Poppentheater Alda Loeffen brengt De laatste boerin

GEMERT – In poppenspelcollectief De Peel hebben verschillende poppentheaters uit de Peel zich verenigd om elke vierde woensdag van de maand op te treden. Het collectief zo het immateriële erfgoed wat poppentheater is blijven doorgeven. Poppentheater Alda Loeffen speelt in dat kader op woensdag 23 september de vertel- en poppentheatervoorstelling De laatste boerin bij huiskamercafé Ruis in Gemert.

De laatste boerin is geïnspireerd op de schoonmoeder van Alda Loeffen, oma Mien. Dat is blijkbaar een opmerkelijke vrouw want de kleinkinderen van oma Mien, de nichtjes van Alda Loeffen hebben van het oude woonhuis van de boerderij waar zij woonde een leuke lunchboerderij gemaakt met onder andere de gebakken eieren van oma Mien op het menu. Oma Mien voelde zich een echte boerin ook al ging ze op het laatst alleen nog maar aan de weg staan als de koeien naar de wei gingen.
Zo ook in de voorstelling De laatste boerin. Oma Mien is heel oud en zorgt goed voor alles. Ze slaapt wel nogal veel maar dan zorgt Alda voor de dieren. Dat is wel nogal spannend als er een kalf geboren wordt. Ook het dansen en springen in de wei gaat niet meer zo goed op de leeftijd van oma Mien. En in zo’n oude boerderij zitten de deuren meestal klem dus ze kunnen niet eens naar buiten.
Gelukkig kun je binnen ook best een beetje dansen en springen en de kinderen springen en dansen mee. Gelukkig kun je met kinderen overal dansen en springen.
De voorstelling De laatste boerin begint op woensdag 23 september om 15.00 uur. Huiskamercafé Ruis is gelegen aan de Bonengang 19 te Gemer. De ingang is via de parkeerplaats. De entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie, thee en limonade en iedereen vanaf 3 jaar is welkom. Reserveren is handig via www.poppentheatercollectiefdepeel.nl omdat er maar 40 plaatsen zijn Belangstellenden kunnen ook vrienden van het collectief worden op facebook. Als je poppenspelcollectief De Peel deelt kunnen twee vrijkaartjes worden gewonnen.