01 januari 1970

Scouting Willibrordus doet mee aan wereldwijd evenement

GEMERT – Van 16 tot en met 18 oktober staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scouting Willibrordus Gemert. Het thema van dit jaar is ?Zet eens een boom op!’.

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De scouts van Scouting Gemert maken contact met andere scouts over de hele wereld. Zo komt de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland.

Als je via de radio wilt praten met scouts aan de andere kant van de wereld, dan heb je een hoge toren nodig om je antenne op te zetten. Die toren, die bouwden de scouts van Gemert natuurlijk zelf, met hout en touw. Ieder jaar weer is deze toren te zien vanaf de rondweg boven de bossage. Het is ieder jaar weer een uitdaging om een steeds mooiere of hogere toren te bouwen.

Dit jaar is speciaal voor de JOTA-JOTI ook een geocache geplaatst op het terrein van scouting. Bij geocachen is de bedoeling dat je een coördinaat bemachtigd door middel van het oplossen van enkele vragen. Met een GPS apparaat kun je naar het gevonden coördinaat lopen. Ter plaatse ligt dan een aanwijzing verstopt waaruit blijkt dat je het juiste eindpunt hebt gevonden. Om de cache te kunnen vinden moet je je aanmelden op de site van geocache.com. De code van de cache is GC641R0. De cache is nu al te vinden.
In de blokhut van Scouting Willibrordus Gemert zal het dit weekend dus bruisen van de activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.scouting-gemert.nl.

Foto's:


0