09 juni 2003

600 km bereik voor Ford Mustang Mach-E

Een Ford Mustang met een SUV-body en zonder V8, het is even wennen. Aan kracht heeft de elektrisch aangedreven Mach-E echter geen gebrek en de actieradius van 600 kilometer werkt geruststellend.
Ford benut het Mustang-imago om de elektrisch aangedreven Mach-E als sportieve SUV in de markt te zetten, wat ook uitgedragen wordt door bepaalde designelementen, zoals de achterlichten. Binnenin heerst technologisch minimalisme, met een strak dashboard dat twee beeldschermen bevat, waarvan één 15,5-inch touchscreen. Het voertuig ontvang updates door de lucht en laat zich via de smartphone ont- en vergrendelen, zelfs handsfree via herkenning op basis van bluetooth. Portiergrepen ontbreken, maar als back-up kun je op de B-stijl een code intoetsen. Op het dashboard zit een keypad om de auto vervolgens te starten. Een nieuwe generatie van het infotainmentsysteem Sync bevat een zelflerende persoonlijke assistent die suggesties doet op basis van iemands leefpatroon. Uitbreiding met een B&O-audiosysteem is optioneel.

Bij zijn marktintroductie eind 2020 biedt de Mustang Mach-E keuze uit een standaard-accupakket of één met een extended range, dat een rijbereik tot 600 kilometer mogelijk maakt. Thuis opladen via een door Ford-geleverde wallbox kost ruim 9,5 uur en het merk werkt samen met enkele grote aanbieders van (snel)laadstations in Europa. De achter- of vierwielaangedreven SUV verschijnt in twee vermogensversies, met 337 en 465 pk, waarvan de laatste de 0-100-sprint in minder dan vijf tellen voltooit. Bij elke geselecteerde rijmodus hoort een eigen stuurrespons en interieursfeer met verlichting, dynamische animaties in het instrumentarium en speciale geluiden voor de rijbeleving. Ondersteltechnisch komen krachtige Brembo-remmen en adaptieve schokdempers beschikbaar. De vijfpersoons Mach-E toont zich van zijn praktische kant met een laadvolume van 402 tot 1420 liter achterin. In de neus bevindt zich een afspoelbare bergruimte van honderd liter met een afvoer. Het maakt deze elektrische SUV praktischer dan de Mustang ooit geweest is.

Foto's:


0