18 februari 2006

Carnavalsprogramma Pierewaaiers Bakel

BAKEL – Carnaval komt steeds dichterbij. Op vrijdag 21 fenruari ontvangt Prins Pieter-Jan d’n Uurste de sleutel van Bakel en volgen vijf dagen van plezier in het Pierewaaiersrijk.

Vrijdag 21 februari gaat carnaval officieel van start en zijn de Pierewaaiers ’s ochtends aanwezig op de scholen van Bakel. Daarna volgt de jeugdoptocht door Bakel, waarbij Jeugdprins Thijs en Jeugdprinses Puck in de schijnwerpers staan.
Traditioneel wordt op vrijdags voor carnaval de sleutel van Bakel overhandigt aan de Prins. De sleuteloverdracht vindt plaats in Gemert bij de Eendracht en zal starten om 20:00 uur. Aansluitend gaan de Pierewaaiers naar de receptie van de nieuwe Prins van CV Ketel Nie Fit.

De Pastor opent de carnaval in Bakel met een carnavaleske mis op zaterdag, waarbij iedereen welkom is. De Heilige mis begint om 19:00 uur. Na de mis gaan de Pierewaaiers op weg naar ’t Gammele Geval. De Jeugdprins en Jeugdprinses gaan op bezoek bij de jeugdsoos bij Place2B in OJC de Fuse.
Vanaf 21.00 uur presenteert CV De Pierewaaiers de Crazy Summer Party en kan iedereen zich voor even in een zomers paradijs wanen. De avond is all-in ‘vur mar drie tientjes’. Tickets zijn verkrijgbaar bij ’t Viltje.

Op zondag 23 februari vindt de bruiloft plaats van Boerin Marlie en Boer Thijs. Verzamelen is om 14:00 uur bij de Residentie ‘t Viltje, waarna er gezamenlijk op weg wordt gegaan naar het boerenpaar. De huwelijksbeletsels worden op verschillende plaatsen in Bakel uitgevoerd, onder andere in café de Midnight en café de Gouden Leeuw. Vervolgens treden Thijs en Marlie onecht in het huwelijk. Na de huwelijksvoltrekking kan er genoten worden van het boerenmaal. Vanaf 19.00 uur kan iedereen het kersverse boerenpaar feliciteren op de receptie, gevolgd door het avondprogramma.

Maandag hebben de Pierewaaiers traditiegetrouw de optocht. De optocht start om 14.00 uur vanuit de Hendrikstraat naar de Dorpsstraat, Julianastraat, Willemstraat, Bernhardstraat, Wilbertsplein, v.d. Poelstraat, Schoolstraat en uiteindelijk de Nieuwe Uitleg. Na de optocht volgt de prijsuitreiking voor de jeugd en wagens van buiten Bakel. In de avond, om 20:00 uur, volgt de prijsuitreiking voor volwassen. Beide in de residentie. Tussendoor kan gefeest worden tussen de carnavalswagens tijdens de afterparty op het plein

Op dinsdagochtend gaat de Prins weer op bezoek bij zieken en pasgeborenen. Opgeven kan bij Peter Lucassen.
Om 14.00 uur start het Pierkesbal in de residentie, speciaal voor de Bakelse jeugd. Die kan laten zien wat ze allemaal in petto heeft. Er is een kleurhoek ingericht en er zal ook een ballonnenclown aanwezig zijn. Tijdens deze middag staan Jeugdprins Thijs en Jeugdprinses Puck centraal.
Na het cafébezoek bij de Jut en Jul en vervolgens Hein Horst vindt om 21:30 uur het sluitingsbal plaats.

De echte afsluiter van carnaval is het halen van een askruisje. Dit gebeurt op Aswoensdag om 19:00 uur in de Bakelse kerk. Het traditionele haringhappen vindt plaats bij café ’t Gammele Geval, iedereen is welkom vanaf 20:00 uur.

Foto's:


0