29 september 2015

36e Kleppenjagerstreffen Wolfsbosch Gemert

GEMERT – Traditiegetrouw trekt een grote schare motorrijders in het eerste weekeinde van oktober richting Gemert. Motorclub De Kleppenjagers organiseert dan, reeds voor de 36e keer, haar in-
ternationaal bekende motortreffen. Het Wolfsbosch-motocrosscircuit op industrieterrein Wolfsveld verandert dan in een ware camping, waarbij iedere tent geflankeerd wordt door een stalen ros.

Het weekeinde van 2. 3 en 4 oktober zoeken motorrijders uit binnen- en buitenland hun motorvrienden op om weer eens een gezellig week-eindje samen door te brengen bij MC De Klep. De jarenlange ervaring met het organiseren van dit evenement geeft bezoekers het vertrouwen dat er wederom een daverend motorfeest in het vat zit, waarbij motoren en muziek de hoofdmoot vormen.

Motoren te kust en te keur en bikers van elk soort pluimage geven weer acte de présence. In een leuke ambiance treft men elkaar om bij te kletsen, uiteraard met een heleboel sterke verhalen, over motoren en motorrijden. Voor velen is het een soort van reünie waarbij men opnieuw, soms na jaren, weer oude motorvrienden ontmoet. Ook vanuit de omringende landen, Duitsland, België en Engeland, kunnen we ongetwijfeld weer vele bevriende bikers verwelkomen. Dat levert gewis opnieuw een ware parade van de meest prachtige en aparte, exotische en extravagante motoren op. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er wel voorbeelden van: off-the-roads, superbikes, zijspannen, klassiekers, oldtimers, choppers, ratbikes.
Een programma voor het weekeinde ziet er heel sober uit, omdat bezoekers elkaar bezighouden en, hoe raar het ook klinkt, zodoende zelf het programma zijn. Zo is de vrijdag de dag dat men op een rustige manier elkaar kan begroeten, in de avond enigszins opgevrolijkt met een stevig stukje muziek gepresenteerd door een erkende discjockey.

Zaterdag als het zicht weer helder wordt, kan men zich actief storten op de silly games. Er zal niet alleen lichamelijke maar ook motorische behendigheid gevraagd gaan worden. Dat het geheel komische taferelen op zal gaan leveren, staat buiten kijf. Mochten de spelen wat al te veel inspanning vereisen, kan men tussen de bedrijven door genieten van livemuziek, een natje en een droogje. Heeft men alle kruit verschoten in de middag, dan is het heerlijk genieten van de muziekbands die de avond inluiden en de gemoederen zeker zullen verhitten. Het motorisch ingestelde publiek kan met volle teugen (glazen bier!) genieten van allerlei genres muziek. ?Middags is er al een optreden Stevige dansbare muziek, waarbij men zich niet hoeft in te houden en men zich uitbundig kan uitleven op de dansvloer. Zo zal de dag voor de meeste bezoekers eindigen in een sfeer doordrenkt met rauwe klanken, waarbij alleen diehards het festijn bewust af kunnen sluiten.

De zondag zal bij de meeste bikers niet zo geliefd zijn, omdat het normale leven dan weer opgepakt moet worden. Dat betekent het hele hebben en houden op de motor en, na het afscheid van alle motormaten, dat stalen ros de sporen geven. Gas er op en uitzien naar het 37e Kleppenjagerstreffen in 2016! Mensen uit de buurt die ?s middags een kijkje willen komen nemen zijn uiteraard van harte welkom. Omdat wij ?dagjesmensen?? niet van vaste bezoekers kunnen onderscheiden vragen wij van iedereen de entreeprijs van 20 euro. Mensen die het crossterrein voor 18.00 uur op zaterdag weer verlaten krijgen de betaalde entree van 20 euro aan de kassa weer terug. Kinderen onder begeleiding hebben gratis entree.