29 september 2015

‘Als herboren’

DE MORTEL – Een gezichtsbehandeling, dat is toch iets voor vrouwen? “Nee, ook mannen hebben er baat bij”, aldus Saskia Spee van het Mortelse Huidinstituut De Orchidee. Ze daagde  Marcel Bosmans uit om de proef op de som te nemen en een op maat afgestemde Aging Regulator Therapy te ondergaan. Een verkwikkende ervaring.

Ik trek mijn bovenkleding en schoenen uit en ga liggen onder de deken die over de behandelstoel uitgespreid ligt. Saskia heeft een behandeling voor me uitgekozen die het zelfreinigende mechanisme van mijn huid stimuleert, de huidstructuur verbetert en de jeugdigheid behoudt en herstelt. Dat klinkt aanlokkelijk. Want laten we eerlijk zijn: zodra we de dertig gepasseerd zijn en de aandacht van de anderse sekse afneemt, willen we er allemaal jong(er) blijven uitzien.

Vragenlijst
Samen met Saskia neem ik eerst een vragenlijst door, om vast te stellen welke verzorgingsproducten het beste bij mijn huid passen. Mijn huid is wat droog en gevoelig, maar oogt verder gezond. Dat ik niet rook, is me aan te zien.

Reiniging

De behandeling bestaat uit vijf stappen. Eerst wordt mijn huid gereinigd. Dat is de belangrijkste stap naar een mooie huid, omdat producten die daarna aangebracht worden dieper en sneller worden opgenomen. Om de huid wat soepeler te maken en de vochtopname te bevorderen legt Saskia een wame handdoek op mijn gezicht. Daarna brengt ze een Sennsitive Cleansing Gel aan, gevolgd door Preparator Lotion, die zorgt voor diepgaande reiniging.

Peeling
De tweede stap is Peeling, waarbij de dode huidcellen verwijderd wordt. Het reguleert de talgafscheiding en vermindert grove poriën en huidverkleuringen. Stap drie is de Biologische Regulatie. Sirtuin stimuleert het zelfreinigende mechanisme van de cellen. Cell Active stimuleert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof bij de cellen komt, de werkstoffen beter worden opgenomen en de afvalstoffen beter afgevoerd. Een bindweefselmassage verbetert de huidconditie, stimuleert de doorbloeding en zorgt voor de versteviging en aanmaak van nieuw bindweefsel. Het vermindert rimpels en fijne lijntjes.

Herstellen

Herstellen is de vierde stap. Saskia brengt een cacaomasker aan, dat een boost geeft aan de huid. De vijfde en finale stap is Beschermen. Een Retinol A serum stimuleert het natuurlijke huisgeneratieproces en de aanmaak voor collageen. Daarna een herstellende 24-uurs-creme die de rimpelvorming vermindert en de huid verzacht en egaliseert.

Kalmeren

Als laatste een kalmerend zonnebrandproduct met krachtige antioxidantwerking.

Na een behandeling van ongeveer een uur voel ik me herboren. Mijn huid voelt glad en zacht en ik waan me weer even een student van twintig.

Foto's:


0