30 september 2015

Begin met voorsprong aan Gemert Weet

GEMERT ? Als de bladeren beginnen te vallen kunnen de pennen weer opgepikt worden voor Gemert Weet. De Dorpsquiz voor en door Gemert staat dit jaar voor 7 november op de agenda. De inschrijving sluit op 15 oktober. Teams die zich voor 1 oktober aanmelden, ontvangen als bonus een waardevolle tip.

Gemert Weet wordt in 2015 voor de derde keer in successie georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarin teams uit de regio Gemert op een novemberavond in een race tegen de klok ?thuis? ongeveer honderd vragen moeten beantwoorden die over van alles en nog wat kunnen gaan. Alle hulpmiddelen mogen daarbij ingezet worden. Het vragenboekje met de benodigde artikelen moet op een centrale plek in Gemert opgehaald worden en de antwoorden moeten om 23.15 uur weer ingeleverd worden.

Ongeveer 40 procent van de quizvragen gaat over Gemert. Daarnaast zijn er puzzel- en (creatieve) doe-opdrachten en algemene kennisvragen. ?Ook dit jaar komen we met nieuwe categorie├źn?, onthult Moniek Kanters namens de organisatie. ?Een daarvan heet Around the World?, licht Teun van den Tillaart een tipje van de sluier op. Enkele vertrouwde items, zoals Rondje Gemert keren terug?, vult mede-initiator Paul Kanters aan.

Een andere noviteit is dat er deze keer afzonderlijk boekjes zijn voor de vragen en de antwoorden. ?Dat is makkelijker werken voor de teams. We adviseren wel om op tijd met invullen te beginnen.?

Vorig jaar stonden er 126 teams op de deelnemerslijst. Familie, vrienden, buurt- en clubgenoten en collega?s bundelen de krachten voor de jaarlijkse dorpsstrijd. ?We hopen weer veel vertrouwde en nieuwe gezichten te begroeten.?

Gemert Weet is een lokaal vrijwilligersinitiatief zonder winstoogmerk. Teams betalen 10 euro inschrijfgeld en spelen voor een goed doel dat ze zelf hebben uitgekozen. De inkomsten gaan volledig naar de goede doelen van de teams die in de prijzen vallen. De organisatiekosten moeten gedekt worden door sponsorbijdragen. Gemert Weet is nog op zoek naar ondernemers en organisaties die de quiz financieel willen ondersteunen, zodat er ook de komende jaren gespeeld kan worden.

Het Gemerts Nieuwsblad is mediapartner van Gemert Weet. Meer weten over Gemert Weet? Lees het Gemerts Nieuwsblad en check https://www.facebook.com/Gemert-Weet voor nieuws en tips. Teams kunnen zich inschrijven op de website https://gemertweet.wordpress.com.

Foto's:


0