29 september 2015

Gemertenaar vast voor drugs- en wapenbezit

HELMOND – De politie hield op 19 september een Gemertenaar van 31 aan op verdenking van handel in drugs. Agenten controleerden de scooter van de man bij een fietsenstalling aan de Parkweg in Helmond. Verstopt in de scooter troffen ze drie gripzakjes aan met versnijdingsmiddelen en amfetamine. De verdachte had 800 euro in verschillende coupures bij zich. Scooter, drugs en geld zijn in beslag genomen. De politie besloot vervolgens zaterdag de woning van de verdachte in Gemert te doorzoeken. Daar werden enkele liters GHB, verpakkingsmaterialen, weegschaaltjes en restanten van wit poeder gevonden. Ook namen de agenten verboden wapens in beslag, waaronder pepperspray, een taser, een ploertendoder en een luchtdrukpistool. De verdachte zit vast voor verder onderzoek en is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.