29 september 2015

Jordi van Moorsel wederom Nederlands kampioen

BOEKEL – Zondag werd op kart-circuit Nieuw Zevenbergen te Berghem de laatste seizoenswedstrijd van het NK Karting KZ2 klasse gehouden. Boekelnaar Jordi van Moorsel behaalde hierbij het Nederlands Kampioenschap door de concurrentie voor te blijven.

Dat de kartsport in de lift zit was duidelijk te merken aan het overvolle rennerskwartier en de bijna 200 deelnemers. De prestaties van Max Verstappen, een oude concurrent van van Moorsel, is flink van invloed.
De door de wol geverfde Boekelnaar Jordi van Moorsel, die een hele reeks kampioenschapsoverwinningen en zelfs een wereldtitel heeft weten te behalen, sloeg weer zijn slag. Dat de spanning te snijden was was duidelijk. Het ging om de laatste punten in de laatste heat. Als er iemand het hoofd koel kan houden dan is het van Moorsel. Ook deze keer rekende hij direct af met zijn tegenstander door in de laatste heat vanaf startplek 2 meteen kopstart te pakken. Van Moorsel stond op dat moment voor op punten dus zijn concurrentie moest winnen. In de tweede ronde al werd er een aanval geopend.

“Ik wist dat hij het op die plek zou proberen”, aldus de altijd calculerende Boekelnaar. “Ik hield mijn stuur goed vast en voelde dat ik vanachter vol werd geraakt maar bleef accelereren om de kart recht te trekken en weg te komen. Na de volgende bocht zag ik dat hij zelf slachtoffer was geworden van zijn actie en achteraan beland was. Daarna heb ik de race zo goed mogelijk gecontroleerd uitgereden om geen fouten te maken en de motor te sparen. Het was een zwaar seizoen met ups en downs. Ik wil dan ook al mijn sponsoren en iedereen die mij heeft ondersteund ontzettend bedanken. Eind goed. Al goed.”

Daarmee had Van Moorsel er weer een kampioenschap bij. Het is bovendien een hele bijzondere, want de KZ2 is de koningsklasse voor de grote mannen. Het was een dubbel feestje omdat van Moorsel ook nog eens jarig was. De eigen fanclub was in volle getale aanwezig en de leden waren bijzonder trots op de prestaties van hun idool. Meer nieuws staat op www.jordivanmoorsel.nl en www.fanclubjordivanmoorsel.nl.

Foto's:


0