29 september 2015

Steyn Nooijen knap derde in NK 85cc grote wielen

BAKEL – Steyn Nooijen is in de eindstand om het Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen op een derde plaats geeindigd. De rijder uit Deurne wist tijdens de laatste wedstrijd in Lierop met een 7-5 in de manches vijfde te worden in het dagklassement. Hiermee stelde hij de derde plaats in de eindstand veilig.

De wedstrijd in Lierop was de laatste om het Nederlands kampioenschap. Nooijen begon aan deze wedstrijd op een vierde plaats in de tussenstand. Ondanks dat het veel geregend had, lag de baan er heel goed bij. Wel was duidelijk dat de baan al snel zou zwaarder zou gaan worden.

Toen het starthek in de eerste manche viel was de reactie van Nooijen niet goed. Hij kon hierdoor pas in het middenveld aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en kwam al op een elfde plaats uit het bos gesprongen. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en kwam in de slotfase van de wedstrijd aan op een zesde positie. De vijfde man had opdat moment al een te groot gat geslagen en deze kreeg Steyn in de rest van de manche niet meer dicht gereden. Wetende dat een zesde plaats voldoende was voor het algemeen klassement, begon hij iets te ontspannen aan de laatste ronde. Dit had tot gevolg dat hij in de laatste paar honderd meter nog verrast werd door Rasmus Pederson en op een zevende plaats werd afgevlagd.
Gemotiveerd stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er stukken beter bij na het vallen van het starthek en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Na een goede eerste ronde kwam hij op een vijfde plaats voorbij start/finish. Hij werkte een constante wedstrijd af en wist dat deze positie voldoende zou zijn voor een vierde plaats in de eindstand en reed daarom de manche zonder risico?s te nemen uit op een vijfde plaats.
In het dagklassement eindigde Steyn op een vijfde plaats en hiermee eindigde hij in de eindstand om het Nederlands kampioenschap geen vierde maar is hij op een derde plaats geeindigd. Steyn Nooijen wil Loeka Thonies feliciteren met het behalen van de Nederlandse titel.
Op zondag 11 oktober zal Steyn Nooijen aan de start komen bij de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Mill. Dit is tevens zijn laatste wedstrijd op de 85cc grote wielen.

Foto's:


0