27 oktober 2015

3e plekken Gemertse hiphoppers op WK Italië

RIMINI / GEMERT  – Van woensdag 21 t/m 25 oktober werd in Rimini in Italië het Wereld Kampioenschap Hiphop & Electric Boogie gehouden. Een fantastisch evenement met wel zo’n 3000 deelnemers uit 31 verschillende landen en 3 continenten. De hiphoppers Manders Dance Factory werden in een aantal klassen 3e.

Om mee te doen met dit Wereld Kampioenschap moet je jezelf zien te plaatsen door op de Nederlandse Ranking lijst bij de beste dansers van je land te horen. Ieder land mag zijn 3 beste dansers per categorie uitzenden.

Manders Dance Factory uit Gemert mocht ook enkele dansers afvaardigen, die al bij de top van Nederland behoren. Maar ze horen ook bij de Top van de Wereld blijkt nu. Vier dansers vielen in de prijzen op dit prachtige dansfestijn.Luna Kuijten en Merel Donkers allebei 11 jaar oud. Nederlandse Kampioenen bij categorie Duo Children stonden in de finale van het Wereld Kampioenschap Hiphop. Van de 67 beste duo’s van de wereld, scoorden zij Brons! Een geweldige 3e plek. Helemaal top.

Fenne Manders, 14 jaar oud. Nederland Kampioen in de categorie Solo Juniors tot 16 jaar. Zij wist ook door te dringen tot de finale. Bij deze solo juniors female waren maar liefst 109 deelnemers. Ze behaalde een welverdiende 6e plek. Dus ook met een beker naar huis. Naast solo had Fenne zich ook geplaatst voor de categorie Duo Electric Boogie waarin zij samen met Zoë Greten Nederlands Kampioen is. Op het Wereld Kampioenschap wisten zij samen de finale te bereiken en werden uiteindelijk 4e. Plekken 1,2 en 3 werden ingenomen door 3 mannelijke duo’s uit South Africa. Dus Zoë en Fenne waren het beste meisjes duo van de Wereld. Echt super gedaan. Fenne wist met partner Zoë ook nog bij Duo’s hiphop juniosr een 7e plaats te behalen. Ook weer de beste meisjes. Van de 86 duo’s.

Samantha Tena Hernandez, 25 jaar. Tevens docente bij de dansschool. Danste in de categorie Solo Adults female. Als Nederlands Ranking Kampioene en Europees Kampioene werd ze van de 108 dansers op het Wereld Kampioenschap 8e. En bij de battle hiphop waar male en female tegen elkaar dansen wist zij de Bronzen plak mee naar Gemert te nemen. Een 3e plaats.

 

Foto's:


I