28 oktober 2015

Bloemetje waard: Jan Verhappen

GEMERT – Jan Verhappen is meer dan alleen de buurman van Johan, Chrisjan, Maurice, Joera, Cindy, Anouk, Hai Zeng en Lotte. Hij doet alles voor de jonge mensen die naast hem in het oude politiebureau van Gemert wonen. ORO/Diomage biedt daar plek aan jongens en meisjes met een ondersteuningsvraag.

“Als we een klusje of karweitje hebben, dan hoeven we Jan maar te vragen en hij komt ons helpen”, zegt begeleidster Ingrid Maurix-van de Hei namens de bewoners. Ook voor een gezellig praatje kunnen de buren bij Jan en zijn vrouw Riek terecht en dat vinden ze fijn. “Zeker omdat het niet voor iedere buur vanzelfsprekend is om gemakkelijk contact te leggen met mensen met een ondersteuningsvraag. Als je bij Jan in de berging binnen komt, dan valt je oog meteen op een groot prikbord vol met vakantiekaartjes, verjaardagsuitnodigingen, verhuisberichtjes en tekeningen van de jongens en meisjes die naast Jan wonen of gewoond hebben. Jan en zijn vrouw Riek bewaren deze allemaal, daaruit blijkt de enorme betrokkenheid en empathie die Jan en zijn vrouw voelen voor ons, de jongens en meiden die naast hem wonen. En dat is een bloemetje waard.”

Het Bloemetje waard van deze week is een mooi boeket van Bloem&zo uit Gemert.

Het beeldverslag kunt u hier bekijken.

Foto's:


0