CD-presentatie COM CINCO in Nazarethkapel

GEMERT-BAKEL – Muziekgroep COM CINCO heeft van haar zeer succesvolle Moederdagconcert een CD-registratie laten maken. De presentatie van die CD vindt plaats op 14 november om 19.00 uur in de Nazarethkapel te Gemert.

COM CINCO is in augustus 2014 ontstaan bij KunstLokaal in Gemert-Bakel. Onder leiding van Mayke Hendriks, docente accordeon en piano bij KunstLokaal, oefent COM CINCO elke donderdag. De jonge muzikanten, variërend in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar, laten met veel passie klassieke én hedendaagse muziek samenkomen. De groep bestaat uit Xippe Hendriks (12, accordeon), Lucien Renette (12, viool), Jannah van Hout (12, accordeon), Kim Colen (11, dwarsfluit) en Hendrik van Hout (14, piano). Tot het repertoire behoort onder andere muziek van Einaudi (Les Intouchables) en Tiersen (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain).
“COM CINCO is eigenlijk een vervolg op een andere muziekgroep van mij, A SIX, met onder andere Pieternel Berkers en Renée Bekkers (TOEAC). Omdat iedereen ging studeren en door het land verspreid ging wonen, is A SIX in 2008 gestopt”, vertelt Mayke Hendriks. “Sindsdien heb ik een paar pogingen ondernomen om een nieuw groepje te formeren, maar het lukte niet. En plotseling, vorig jaar, daar was het! Een homogeen vijftal. Muzikaal, ambitieus, vrolijk en met de zelfde muzieksmaak. Een cadeau.”
De CD-presentatie van COM CINCO vindt plaats in de Nazarethkapel aan het Binderseind 34a te Gemert. De presentatie duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Na een korte pauze speelt om 20.30 uur het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest.

Foto's:


0