28 oktober 2015

Gemert-Bakel gaat toerisme en recreatie ‘aanjagen’

GEMERT-BAKEL – De gemeente Gemert-Bakel gaat meer werk maken van toerisme en recreatie om de ontwikkeling van de sector te stimuleren. Wethouder Roël Hoppezak vindt dat de lokale overheid nadrukkelijker de aanjager moet zijn van deze ontwikkelingen en is bereid om daar in te investeren.

Door Marcel Bosmans

“Toerisme en recreatie levert Gemert-Bakel jaarlijks 200.000 overnachtingen en daaraan gekoppeld 7 miljoen euro aan omzet op”, gaf Hoppezak aan tijdens een door Stichting Gemert-Bakel Toerisme en Recreatie en de VVV georganiseerde kennismakingsdag voor lokale ondernemers, overheid, vrijwilligersorganisaties en media. “Als we erin slagen om het aantal overnachtingen te verdubbelen, dan verdubbelt ook de omzet. We moeten dus simpel economie gaan maken met elkaar. Gemert-Bakel heeft de ambitie om de culturele hotspot van de Peel te zijn. We hebben een aantal parels in huis. Denk aan buitenplaats Gemert, bedevaartsoord Handel, natuurpoort Nederheide, maar ook bijvoorbeeld golfbaan De Stippelberg en Time Out. Het is zaak om deze parels te laten glimmen, aan elkaar te rijgen en met trots te dragen. Dan hebben we meerdere unique selling points.”

Foto's:


H