28 oktober 2015

Gemert-Bakelse ondernemers strijden om innovatieprijs

GEMERT/HANDEL – Samen met twee compagnons doen Frank de Louw uit Handel en en Willem van den Boom uit Gemert mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs. Hun One2Born nabroedhouder is een gepatenteerd systeem met een unieke werkwijze en methode in de pluimveewereld.

De Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert deelnemers hun kansrijke duurzame, welzijnsvriendelijke innovaties te verwezenlijken. Voor de winnaar betekent het naast de geldprijs brede erkenning en de mogelijkheid om een beroep te doen op het netwerk en de kennis van de Rabobank. Ruim 440 inzendingen zijn begin van dit jaar ingezonden. In verschillende rondes heeft een vakjury besloten dat uiteindelijk 12 finalisten verdeeld over 3 categorie├źn meedingen naar de hoofdprijs. Het publiek kan aangeven welke innovatie het de meeste maatschappelijke en duurzame vindt. Stemmen op de Publieksprijs kan vanaf 12 oktober via www.rabobank.nl/innovatieprijs.

One2Born strijdt mee om de eerste prijs in de categorie Food & Agri. Het uitgangspunt voor One2Born is de groeiende vraag van consumenten naar duurzame en welzijnvriendelijke (vlees)producten, met een reductie op antibiotica. Om hier op in te spelen hebben de vier ondernemers een systeem ontwikkeld voor het uit laten komen van 18-daagse broedeieren in de stal. Dit gepatenteerde systeem wordt One2Born nabroedhouder genoemd. De 18-daagse broedeieren worden verpakt, getransporteerd en direct bij water en voer in de pluimveestal geplaatst. De kuikens worden op natuurlijke wijze in de stal geboren, zonder stress. Hierdoor zijn de kuikens gezonder, vitaler en robuuster. One2Born verhoogd het rendement voor de totale keten. Het is een eenvoudig, disposable systeem, gemaakt van gerecycled papier en karton, waar de pluimveehouder niets voor hoeft te investeren. Meer informatie staat op www.one2born.com.

De prijsuitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs vindt plaats op donderdag 12 november op de Automotive Campus in Helmond. Voor de publieksprijs heeft One2Born zoveel mogelijk stemmen nodig. Dat kan via https://www.hermanwijffelsinnovatieprijs.nl/stem

Foto's:


g