Gemertse muzikanten op het podium tijdens Windkrachtfestival

GEMERT – Na een succesvolle eerste editie in 2013-2014 is het tweejaarlijkse Windkrachtfestival weer van start gegaan. Er vinden tot en met 25 oktober op unieke Helmondse locaties activiteiten plaats, die variëren van muziek, zang en dans tot films, lichtspektakels en humoristische kleinkunst.

Het Windkrachtfestival wordt afgesloten met een reis door de wereld van de lach. Op 25 oktober vanaf 14.00 uur vindt in Theater ‘t Speelhuis een familievoorstelling plaats. Op deze middag wordt de toeschouwer meegenomen langs de mogelijkheden on onmogelijkheden van muziek, acrobatiek, en humor.

De middag gaat van start met twee jonge, bruisende duo’s die verwikkeld zijn in een pas de deux. Saxofoniste Eva van Grinsven en slagwerker Ramon Lormans (Sax & Stix) en de accordeonistes Renée Bekkers en Pieternel Berkers (Toeac) dagen elkaar uit tot een duizelingwekkende pirouette. Deze muziek vormt de basis voor een acrobatische voorstelling met het acrobatenduo Tom & Ayla.

Daarnaast presenteert het duo Stenzel & Kivits (Tiny van den Eijnden en Wilbert Kivits) een perfecte combinatie van klassieke muziek en humor. Hun comedyshows The Perfect Concert Part II en The Impossible Concert zijn veel gevraagd op internationale humorfestivals. Stenzel & Kivits bespelen het genre music & comedy verrassend origineel, maar altijd herkenbaar. Muzikale virtuositeit, inzicht in humor, technisch vernuft en speelplezier vormen onder andere de basis van hun werkwijze. In Helmond zal het duo zich laten begeleiden door het Windkrachtorkest.

Foto's:


0