29 oktober 2015

Goede start crossseizoen voor atleten GAC

GEMERT – Door de lopers van de Gemertse Atletiek Club is een begin gemaakt met het cross seizoen. Op zondag 25 oktober stond de IJzeren Man Cross in Weert als eerste wedstrijd op het programma. Met goud, zilver en brons was er drie keer eremetaal voor de atleten uit Gemert.

De lange cross bij de mannen senioren en masters ging over een afstand van 8925m. Even wennen was het wel weer in het bos; heel anders dan op de weg. In Weert wisselen heuveltjes, los zand en harde paden elkaar af en samen met wat scherpe bochten maakt dat bij elkaar een selectief maar mooi parcours om te lopen. In het grote startveld van 119 lopers was het zoeken naar een goede plek bij de start.
Wiljo Ermers liep in Weert voor de eerste maal een cross-wedstrijd. Geweldig vond Wiljo het. Prachtig om te doen en dan ook nog eens een mooie elfde plek in het senioren veld. De tijd van Wiljo was 37.00min precies.
Bij de mannen 45 liep Christ Korsten zijn eerste wedstrijd na een onderbreking van een half jaar. En natuurlijk krijg je het dan zwaar in de laatste ronden, maar een prima vierde plaats in 38.25min mocht er zeker zijn. Ook Maarten Manders liep een goede race. Maarten had hier en daar wat moeite met het ritme en toch passeerde hij als nummer acht de meet in 39.46min.

De mannen 50 hadden een zeer sterk veld aan de start en Anton van den Heuvel verdedigde de GAC kleuren met verve. Voor Anton was er een vierde plek in een mooie tijd van 36.50min.
Henk van Eck moest bij de mannen 55 één atleet voor zich dulden maar was zeer content met zijn lopen en zeker ook zijn tweede plaats en tijd van 37.36min.
Ron Vermeulen maakte er helemaal een prachtige race van. Twee keer -echt waar- viel hij en ook twee keer over hetzelfde hobbeltje op het pad. Ron bewees daarmee geen ezel zijn. Integendeel. Hij eiste ondanks zijn valpartijen de overwinning op bij de mannen 60 in 39.26min. Doe dat maar eens na.

Op de korte cross stonden 83 mannen en vrouwen aan de start. Stijn Verbruggen is in goede doen op het moment. Eerder in de week verbeterde hij nog zijn persoonlijke record op de 3000m en in Weert legde hij beslag op de veertiende plek in het grote deelnemersveld bij de mannen.
De korte cross ging over 4315m en Stijn klokte een tijd van 18.09min. Ara van den Eijnde werd in dezelfde race twintigste en liet de klokken stilstaan op 19.03min. Jeske van der Ligt liep haar eerste wedstrijd bij de meisjes C. Jeske eindigde keurig midden in het deelnemersveld met een veertiende plek. Jeske had voor de afstand van 2215m een tijd van 8.12min nodig. Een prima prestatie van deze jonge atlete.
Ryan Rooijakkers finishte bij de jongens D op een zevende plaats. Ook Ryan liep 2215m en noteerde een tijd van 9.02min. Eva Rooijakkers tenslotte kwam bij de meisjes pupillen B als nummer twee over de streep. Deze meisjes liepen een afstand van 1145m en voor Eva was er een tijd van 5.00min.
Marjan Wintjes liep in Gennip de Genniperheide loop. Een pittige klus volgens Marjan. Maar wel weer een overwinning bij de vrouwen 45 voor de atlete uit Landhorst. Ze trok de zege op de 5km naar zich toe in een tijd van 22.36min.

Foto's:


C