20 oktober 2015

Gratis bierproeven bij Gij&ik met Gemerts Nieuwsblad

 

GEMERT – Tien lezers mogen met het Gemerts Nieuwsblad deelnemen aan een exclusieve bierproeverij van Gouden Carolus op 10 december aanstaande bij Café Gij&ik in Gemert. Ben jij een echte bierliefhebber en wil je kans maken op een gratis proeverij?  

Geef dan aan waarom jij de geschikte kandidaat bent om een avondje bier mee te proeven.  Mail je reactie voor donderdag 22 oktober naar lezersactie@gemertsnieuwsblad.nl, onder vermelding van Bierproeverij. Vergeet niet om je naam, leeftijd (minimaal 18 jaar), woonplaats en mobiel nummer te vermelden.

Anekdotes

Café Gij&ik start vanaf deze week met een maandelijkse bierproeverij op donderdagavond. Tijdens de proeverij in de horecagelegenheid aan het Ridderplein maken de deelnemers kennis met maximaal zes bieren van een bepaalde brouwerij. Dat kan een kleine of een grote speler in de markt zijn. Een expert van de brouwerij geeft uitleg over de bieren en het brouwproces en doorspekt zijn verhaal met sappige anekdotes. “Achter ieder bier zit een leuk verhaal”, zegt Peter van der Vleuten van Gij&ik. De specialist is natuurlijk ook benieuwd naar het oordeel van de proevers en gaat graag het gesprek met zijn gehoor aan.

Aanmelden

De proeverijen beginnen rond 20.00 uur en eindigen om uiterlijk 23.00 uur. Data en programma komen in de krant te staan. Individuen en groepen kunnen zich aanmelden in het café of op gijenik.nl. Verenigingen, clubs en vriendengroepen kunnen ook een bierproeverij op maat boeken, waarbij de bieren, de hapjes en het tijdstip in overleg bepaald worden.

Beleving

Met de proeverijen voorziet Gij&ik in een behoefte. Bier drinken is een beleving geworden. Voorheen zag je op iedere tafel hetzelfde bier staan, een pilsner van de huisbrouwer. Tegenwoordig maakt iedere bierdrinker een individuele keuze gebaseerd op smaak, seizoen en gelegenheid. Gij&ik biedt meer dan 100 verschillende speciaalbieren aan. Ze staan stuk voor stuk beschreven in het bierboek, zodat de gasten een afgewogen keuze kunnen maken.”

Opmars

Speciaalbieren zijn al geruime tijd aan een opmars bezig en ook onder vrouwen populair. Naar abdij- en trappistbieren is de meeste vraag, maar ook fruitbieren, India Pale Ales en witbieren komen volgens Van der Vleuten steeds meer op.

Speciaal

“Net als wijn kun je bier leren drinken, zodat je de verschillende smaken en tonen beter kunt herkennen en waarderen”, legt de Gemertse bierkenner uit. “Een beginnende bierdrinker houdt, net zoals een kind, vooral van zoetere smaken en weet complexere bittere of zuurdere bieren pas later op waarde te schatten. Proeven bij Gij&Ik is een nooit eindigende ontdekkingstocht. Alle bieren die bij ons op de kaart staan hebben letterlijk en figuurlijk iets speciaals.”

 

Foto's:


0