Griezelen in Gemert-Oost

GEMERT – Kinderen die in Gemert-Oost wonen, tussen 4 en 12 jaar oud zijn en van griezelen en verkleedpartijtjes houden worden van harte uitgenodigd voor de Halloween griezeltocht. Op zaterdag 31 oktober kunnen zij vanaf 19.30 uur een stukje wandelen met hun ouders, opa, oma, broers of zusjes.

Ook dit jaar heeft de organisatie weer gevraagd of buurtbewoners het leuk vinden om kinderen te ontvangen voor ?trick or treat’ (snoepje of ik schiet). Degene die op de route wonen hebben persoonlijk een briefje in de bus ontvangen. Buurtbewoners die mee willen doen kunnen dit kenbaar maken door de huizen, oprit of tuin te versieren in Halloween stijl. Degene die dit leuk vinden kunnen wel 150 kinderen verwachten. Velen schrikken van dit aantal omdat ze denken dat ze met grote hoeveelheden snoep klaar moeten staan. Een kleinigheidje is echter al voldoende. Hierbij kan gedacht worden aan een zak winegums, zuurtjes of spekjes waar er een stuk of honderd inzitten. De activiteit vindt op geheel vrijwillige basis plaats. Zowel de organisatie als de deelnemende buurtbewoners doen dit vrijwillig. Aan de kinderen wordt dan ook gevraagd hier dankbaar voor te zijn.
De kinderen die meelopen wordt geadviseerd iets mee te nemen waardoor ze gezien worden in het donker. Ook een tasje voor de snoepjes is handig. Kinderen die dit allemaal bij zich hebben en ook nog verkleed zijn kunnen op 31 oktober vanaf 19.15 uur een looproute komen halen bij het Hein de Witpark (speelpark bij de frietzaak), ingang de Wijst. Hier staat een heks met een looproute te wachten. Voor begeleiding moeten de kinderen zelf zorgen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Vragen of opmerkingen kunnen gesteld worden aan Alexandra Schattefor (06-48144733). Mensen die lid zijn van Buurtvereniging Ripsoever kunnen contact opnemen met het bestuur via activiteiten@ripsoever.nl.

Foto's:


0