Handel pakt vijfde overwinning op rij

HANDEL – Met maar liefst 12 punten uit de laatste 4 wedstrijden kon Handel vol vertrouwen toeleven naar de klus tegen Keldonk. Maar ook de Keldonkenaren zullen met opgeheven hoofd naar d’n Eikenwal zijn afgereisd. Zij hadden immers, vorige week, koploper De Mortel stof laten happen.

Met Jaap de Wit onder de lat startten de blauw-witten voortvarend. In de 2e minuut al kon Keldonk-keeper v.d. Acker ternauwernood een lage vrije trap van Giel Bos uit de hoek boksen. Handel zette veel druk en speelde gevarieerd. Dit leidde tot een aantal kansen, echter zonder het gewenste resultaat. Met knappe verdedigende acties, en soms met kunst en vliegwerk, bleef Keldonk overeind. In de 22ste minuut leek Peter v.d. Bosch na grandioos doorzetten de score te openen. Maar met een even grandioze reflex wist de Keldonk-goalie dat te voorkomen. Bij de snelle tegenstoot kon de goed opgestelde Jesper v. Berlo net op tijd de angel uit het gevaar halen. Rob Manders bleek een plaag voor de Keldonkse defensie. Met tomeloze energie lanceerde hij in de 33ste minuut linksbuiten Jeff Rijksen. Uit een onmogelijke hoek schoot deze verdiend de 1-0 binnen. Even later legde wederom Rob Manders de bal op maat terug op de inkomende Thijs Jeurissen. Met een fraaie knal met links verdubbelde hij de stand: 2-0. Hiermee was de koek wat Manders betreft nog niet op. In de 43ste minuut glipte hij behendig tussen twee verdedigers door. De noodrem, die Keldonk hanteerde, betekende een stafschop voor de thuisploeg. Een kolfje naar de hand van Gijs Bexkens. Helaas produceerde Bexkens een zeldzame misser. Keldonks sluitpost reageerde bekwaam. Onmiddellijk daarop bewees Jaap de Wit zijn klasse door met een uitschuifbaar been de 2-1 te voorkomen. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Handel nog een vrije trap toegewezen, door de soeverein leidende scheidsrechter v.d. Groes. Het venijn, zo bleek, zat in de staart. Uit een wederom onmogelijke hoek vuurde Jeff Rijksen, via de tweede paal, onhoudbaar, de 3-0 binnen.
Het was Keldonk dat met veel opportunisme het tweede bedrijf startte. Een aanzienlijk deel van de tweede helft waren de gasten dan ook de bovenliggende partij. Het leidde tot enkele kansjes, maar keeper De Wit hoefde zelden handelend op te treden. Bovendien stond het vizier van een aantal Keldonkse aanvallers niet op scherp, zodat een tegentreffer uitbleef. Hiermee behaalde Handel de vijfde zege op rij, een knappe prestatie. Handel nestelt zich hiermee, samen met De Mortel, aan kop van de 4e klasse F. De winst van de eerste periodetitel lonkt.

Uitslagen
Zaterdag 17 oktober

WEC A2 – Handel A1 4-2
Boekel Sport B2 – Handel B1 1-3
Nijnsel/TVE Recl C1G – Handel C1G 2-3
Gemert D5 – Handel D1 2-4
Handel D2 – DVG D2G 5-3
Handel E1 – Gemert E8 8-4
Handel F1 – Erp F2 1-0
Venhorst F4G – Handel F2 0-1

Zondag 18 oktober

Handel 1 – RKVV Keldonk 1 3-0
Handel 2 – Schijndel/DE WIT 3 7-1
Nijnsel/TVE Reclame 4 – Handel 3 3-0
Boerdonk 3 – Handel 5 6-1

Programma
Zaterdag 24 oktober

10:15 Schijndel/DE WIT F5 – Handel F1, vertrek 9:15
17:00 Handel Veteranen – Sparta’25 Vet.

Zondag 25 oktober

10:00 Boskant 6 – Handel 5, vertrek 9:00

Foto's:


S