Jaarlijkse Fotokijkdag bij Dientje

GEMERT – Het kan het feest van de herkenning worden, maar net zo goed de verrassing van een ontdekking opleveren. Dát is één van de vele charmes van de jaarlijkse fotokijkdag van Heemkundekring De Kommanderij Gemert, inmiddels een echte traditie.

Ook maakte fotograaf Duppen foto’s van mensen uit Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Erp, Boekel en omstreken. Wat kunnen bezoekers nog meer verwachten? Er zijn weer geheel nieuwe, nog niet vertoonde foto’s uit de collectie van de dorpsfotograaf van weleer, Jan en Joop Duppen. Verder zijn er, heel toepasselijk omdat Gemert dit najaar zeventig jaar geleden is bevrijd, veel foto’s van de onthulling van de Vredesmaagd. Familiefoto’s, pasfoto’s en huwelijksfoto’s completeren het geheel. Wordt iemand op zo’n foto herkend? Er liggen lijsten klaar om de personen op de foto’s, waarvan de naam onbekend is, weer een naam te geven. De sfeervolle ambiance, de gesprekken over toen, een onverwachte ontmoeting met een achterneef of -nicht, het bestellen van een foto die nog in het familiealbum miste, het kan een prachtige zondag worden. Iedereen is van harte welkom op zondag 1 november van 11.00 tot 17.00 uur bij Café Dientje aan de Kerkstraat 9 in Gemert. De entree is gratis.

Foto's:


0