24 oktober 2015

Marloes Kluitmans rijdt Interland Cup 2015 Ober-Ramstadt

GEMERT – Marloes Kluijtmans van RC de Oude Molen was geselecteerd om deel te nemen aan de Interland in Duitsland. Zij reed als enige Senior van Nederland mee tijdens de wedstrijden op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober.

Op woensdag 21 oktober vertrok Marloes samen met trainster Yvonne Westhoff naar Darmstadt in Duitsland. Bij hotel van der Valk Eindhoven kwam de gehele Nederlandse ploeg bij elkaar, om vanuit daar gezamenlijk naar Duitsland te rijden. Op donderdag stond de landentraining op de planning. De baan reed prettig en het was voor de meeste deelnemers een goede training. Op vrijdag stond de eerste lange wedstrijddag op de planning. Om 16.00 uur had Marloes nog een training voor haar korte kür. Deze training ging redelijk. Na de training was het tijd voor de opening. De Duitse bond had gezorgd voor een leuke openingsshow, wat meteen voor een leuke sfeer zorgde in de goed gevulde sporthal.

Dit jaar waren er veel landen en deelnemers aanwezig tijdens de Interland. Nederland, Frankrijk, België, Slovenië, Andorra, Spanje, Italië, Denemarken, Zwitserland en Duitsland waren vertegenwoordigd op deze wedstrijd.
Na de opening was het tijd voor de korte kuren. Marloes was pas laat op de avond aan de beurt. Uiteindelijk heeft zij om 22.45 uur haar korte kür gereden. De korte kür van Marloes ging niet slecht, maar ook niet goed. Helaas liep Marloes in de laatste training voor de Interland een blessure op. Teveel getraind, waardoor de spieren overbelast waren geraakt. Marloes heeft er maar het beste van gemaakt, want opgeven was er niet bij. Na de korte kür stond Marloes op een nette 7e plek van de 9 deelnemers. Het niveau in de senioren lag hoog.
Op zaterdag volgde opnieuw een lange wedstrijddag. Marloes heeft een nette lange kür gereden en haar 7e plaats kunnen behouden. De afstand op nummer 8 en 9 was vergroot en slechts één juryoverwinning te weinig voor plaats 6. Marloes is tevreden maar vindt het jammer dat ze niet helemaal optimaal heeft kunnen presteren. Het is nu tijd voor rust. In de winter kan ze de trainingen voor het nieuwe wedstrijdseizoen van 2016 weer gaan oppakken.