Meer gitaarlessen bij KunstLokaal

GEMERT – Naast Boudewijn Willems, die vanaf vorig jaar de gitaarlessen geeft bij KunstLokaal, is er een nieuwe gitaardocent bijgekomen op de donderdag. Met deze extra docent zijn alle leerlingen die gitaarles wilde hebben ook geplaatst. Bart heeft nog ruimte op de donderdag en hij geeft graag een proefles aan iedereen die het eens willen proberen.

Het maakt niet uit of je begint op een akoestische Spaanse gitaar, of op een elektrische gitaar. Net als Boudewijn combineert hij klassieke met Pop- en Jazz technieken. De leerling staat centraal. Het is een misverstand dat je altijd maar noten moet leren lezen. Uit het hoofd, met notenschrift of tabulatuur, het is allemaal mogelijk.

Bart van de Sande heeft jazzgitaar gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg en is halverwege overgestapt naar het conservatorium van Amsterdam. In Amsterdam is hij cum laude afgestudeerd en sindsdien is hij actief als gitarist in verschillende bezettingen. Doordat hij actief is binnen veel verschillende genres en door zijn studie heeft Bart een uitgebreide kennis van theorie, improvisatie en muziek in het algemeen. Deze kennis draagt hij met veel plezier over aan diegene die hier over willen leren. Uiteraard zijn we blij dat Bart naar Gemert komt om gitaarlessen te geven.
Je kunt vanaf 10 jaar met elektrisch gitaar beginnen. Bij de elektrische gitaarles leer je de dingen die nodig zijn om in een ?band’ te spelen. Met behulp van tabulatuur wordt muziek van bekende bands gespeeld. Ook is het mogelijk om muziek van je favoriete band te leren spelen. Tabulatuur is een eenvoudige manier om gitaarmuziek te noteren, het internet staat vol met zogenaamde ?Tabs’. Ook wordt er veel ge├»mproviseerd in de les. In het begin is dit vooral blues en rock muziek, later kun je ook jazz leren spelen. Veel kinderen nemen wekelijks les, dat is ook het advies van KunstLokaal. Volwassenen of jongeren kiezen soms ook voor een andere vorm om de twee weken. Bij KunstLokaal vraag je een proefles aan of kijk op de website www.kunstlokaal.net.

Foto's:


0