19 oktober 2015

MVC weer mede-koploper

DE MORTEL – MVC heeft thuis tegen rode lantaarn dragen HVV uit Helmond een verdiende overwinning behaald. Hierdoor nestelen de Mortelnaren zich weer aan kop van de competitie.

Al in de beginfase moest Bart Siebers met een hamstring blessure het veld verlaten waardoor Koen Penninx zijn opwachting mocht maken in het vaandelteam. De wedstrijd werd zeker in de eerste helft te ver van beide doelen af gespeeld waardoor er maar weinig kansen werden gecreƫerd om de score te openen. Toch nam de thuisploeg in de 40ste minuut een voorsprong toen Koen Penninx na een goed opgezette aanval alleen opdook voor het HVV doel. Hij werkte de 1-0 bekwaam tegen het net. Op slag van rust moest Dennie Meulendijks handelend optreden uit een van de spaarzame uitvallen van de gasten uit Helmond. Na de thee kreeg HVV meer grip op de wedstrijd en speelde het spel zich meer af op de helft van MVC, maar ook nu weer gaf men achterin bij de Mortel geen krimp. Naarmate dit sportieve duel vorderde kreeg MVC weer wat meer grip en werden er voldoende mogelijkheden gecreƫerd om de wedstrijd definitief te beslissen. In de 84ste minuut kwam dan uiteindelijke die bevrijdende tweede treffer. Een schot van Jeroen van de Wijdeven werd losgelaten door de HVV-doelman. Hierdoor kon Henk Schepers de bal binnen werken; 2-0. In de slotfase liet Ronald Adriaans nog twee opgelegde kansen liggen om de uitslag wat meer franje te geven.

Uitslagen
Zaterdag 17 oktober

MVC Veteranen – SSS ’18 Veteranen 2-1
MVC MA1 – DAW MA1 3-2
Schijndel B2 – MVC B1 4-1
Constantica C1 – MVC C1G 3-1
MVC C2G – ST Elsendorp/Fiducia C2 3-4
Venhorst D1G – MVC D1G 4-0
MVC E1G – WEC E1 0-11
MVC E2 – Rhode E5 0-16
MVC ME1 – Blauw Geel ’38/Jumbo ME1 0-8
SVSH F1 – MVC F1G 0-1

Zondag 18 oktober

MVC 1 – HVV Helmond 1 2-0
MVC 2 – Gemert 6 afg.
Milheezer Boys 5 – MVC 3 1-10
MVC 4 – Boerdonk 4 5-1
Avanti’31 VR1 – MVC VR1 3-2

Programma
Zondag 25 oktober, aanvang

12.00 Sparta ’25 9 – MVC 3

Foto's:


0