28 oktober 2015

Op ontdekkingstocht door Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Het had een beetje weg van een schoolreisje, maar dan met serieuze ondertoon. Lokale ondernemers, overheid, vrijwilligersorganisaties en media stapten zondag in de bus voor een rondrit door Gemert-Bakel langs toerististische en recreatieve voorzieningen en bezienswaardigheden. Zij deden dat op uitnodiging van de Stichting Gemert-Bakel Toerisme en Recreatie (GBT) en de plaatselijke VVV.

“Gemert-Bakel heeft veel in huis, maar daar zijn we ons nog te weinig bewust van”, meent GBT-voorzitter Dennis Hoevenaars. “Met deze dag proberen we daar verandering in te brengen. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan natuureducatiecentrum De Specht, Golfbaan De Stippelberg en de historische centra van Bakel en Gemert. Als je zelf Gemert-Bakel ‘beleeft’ dan kun je het ook beter uitdragen.”

Volgens VVV-co√∂rdinator Frans Francissen dient het initiatief nog een tweede doel. “Het is een goede gelegenheid om met elkaar in contact te komen en verbindingen te leggen die kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van toerisme en recreatie in Gemert-Bakel.”

Foto's:


0