30 oktober 2015

Open kasteeltuin Gemert druk bezocht

GEMERT – Na een zeer druk bezochte openstelling van het park van Kasteel Gemert afgelopen zondagmiddag 25 oktober mag Erfgoed van Gemert NV zich verheugen op een groot aantal belangstellenden in uniek wonen op het kasteeldomein.

Samen met deze belangstellenden die zich hebben ingeschreven, ondernemers, omwonenden en verenigingen gaat Erfgoed van Gemert NV nu concreet starten met het ontwerpen van de plannen waarbij naast onder andere de functies wonen, wellness, leisure, horeca en kruiden ook ruimte is voor nader te benoemen maatschappelijke functies met openstelling van het domein. “Het moet dus een project worden waar Gemert trots op zal zijn!” aldus Ruud Potten die naast ontwikkelaar ook als bestuurder zal toetreden tot Erfgoed van Gemert NV om de taken van Fransjan van den Elzen over te nemen.

De vigerende overeenkomst die Erfgoed van Gemert NV heeft gesloten met de Congregatie kent in tegenstelling tot recente publicaties geen einddatum in 2015. Erfgoed van Gemert NV gaat de komende maanden in open dialoog vanuit concrete belangstelling in wonen, werken, verblijven en recreĆ«ren een plan uitwerken dat aanvang 2016 gepresenteerd gaat worden. Dat wonen buiten de gracht hierbij een onderwerp van discussie zal zijn realiseert Erfgoed van Gemert NV zich. “Doch met een goede landschappelijke en gethematiseerde invulling van wonen en respect voor omwonenden zal ook deze functie een verrijking zijn voor Gemert, waarbij duurzaam behoud van alle bestaande gebouwen een feit zal zijn” aldus Ruud Potten. (advertorial).