06 oktober 2015

Sexy..die nieuwe Twingo van Nicky Opheij

GEMERT – Het laatste woord zal voorlopig nog niet over Nicky Opheij geschreven zijn. Enthousiast en vastberaden stort Holland’s Next Top Model 2014 zich op haar ontluikende modellencarrière, die met een contract vanaf augustus dit jaar een belangrijke impuls krijgt.

Aan het vervoer zal het alvast niet liggen, want als winnares van de competitie mocht ze van Renault Nederland bij dealer Vogels in Gemert een nieuwe Twingo uitzoeken.

De blijdschap spat ervan af bij Nicky, wanneer Paul Bekkers namens de Gemertse Renault-dealer samen met haar het rode doek van de fonkelnieuwe Twingo trekt en daarmee een witte hatchback met kekke striping en een vrolijk interieur vol rode accenten onthult. “Ik mocht ’m helemaal naar mijn smaak aankleden,” aldus de 19-jarige brunette, die geheel bijpassend dieprode lipstick draagt.

Verliefd

Ze koos voor Vogels als dealer op basis van de goede verhalen die ze over dit bedrijf gehoord had. Nicky voelt zich bepaald niet veroordeeld tot het prachtige cadeau, want: “Tijdens een fotoshoot met deze auto werd ik er al verliefd op. Hij is handig klein, maar wel sportief; tenminste niet zo’n typisch vrouwenkarretje.”

Amerikaanse truck

Dat zegt wel wat, want ze rijdt net zo makkelijk in de gigantische Amerikaanse truck van haar vader. “Met schakelen heb ik eigenlijk maar weinig ervaring, maar in de Twingo reed ik zo weg. Het gaat allemaal zo makkelijk. Alleen al die korte draaicirkel, niet normaal. Ik voel me helemaal ‘da bomb’.

Niet in Amsterdam

Overigens blijft de auto wel in Handel staan als ik later dit jaar in Utrecht op kamers ga. In Amsterdam, waar ik straks in dienst kom bij Touché Models, ziet hij er na twee jaar niet meer uit. Dat vind ik zonde.”

Autotic

Naar eigen zeggen heeft Nicky Opheij een behoorlijke autotic. “Soms weet ik meer over bepaalde typen te vertellen dan sommige jongens uit mijn klas.”

Opleiding

Over school gesproken: de beeldschone belofte uit Handel maakt netjes haar bouwkundeopleiding af en stapt pas met een diploma op zak officieel in de modellenwereld. Tegelijkertijd ziet ze af van een carrière in de bouwsector en zal daarmee niet in de voetsporen van haar ouders treden.

BZB

De belangstelling voor het modellenwerk zat er al vroeg in. “Rond mijn twaalfde begon ik erover na te denken. Toen was ik al vrij lang. Het besef dat er misschien kansen voor mij lagen, kwam toen ik tijdens een BZB-concert werd uitgenodigd voor een fotosessie. Later, tijdens een dagje winkelen in Amsterdam, plukten fotografen mij zelfs van de straat met de vraag of ik een shoot met ze wilde doen.”

Karakter

Aangespoord door een vriendin die zich in 2014 inschreef voor Holland’s Next Top Model besloot Nicky daar ook haar geluk te beproeven. Tot haar niet geringe verbazing rolde ze door de ene na de andere selectie en de rest is geschiedenis. Tussen alle mooie jongedames volstaan alleen schoonheid en uitstraling niet om het echte onderscheid te maken. Wat gaf de doorslag bij de juryleden? “Mijn karakter, heb ik begrepen. Ze vonden me spontaan en merkten dat ik eigenlijk met iedereen goed kan opschieten. Dat telt in dit wereldje. Ook al vind je sommige mensen niet prettig om mee te werken, alleen door professioneel te blijven maak je carrière.”

Hoog niveau

In de modellenbusiness start je meteen op hoog niveau en bouwt dat dan verder op; onderaan beginnen werkt niet. Nicky Opheij beseft echter terdege dat ze het niet cadeau zal krijgen. “Ik moet mezelf in de kijker spelen tussen honderden andere meiden.

Voorbeeld

De komende maanden vinden er al diverse fotoshoots plaats, waarmee ik een portfolio kan opbouwen. Dat zet Touché Models op zijn website, zodat ik vanaf augustus meteen inzetbaar ben.” Met een ijzeren discipline bereidt Nicky zich voor op de nabije toekomst. Ze traint intensief onder begeleiding van een coach en drinkt volstrekt geen alcohol, want ze moet goed op haar lijn letten. “Natuurlijk hoop ik heel ver te komen in dit vak, niet alleen voor mezelf, maar ook om andere meiden te laten zien dat als je écht iets wilt, je het kunt bereiken. Ik realiseer me dat ik voor hen een voorbeeld vorm. Dat blijkt nu al uit de vele berichtjes die ik ontvang met vragen hoe je in het modellenwereldje terechtkomt.”

Foto's:


N