Benefiet voor Kindvluchtelingen

GEMERT – In Nederland kunnen we het ons maar moeilijk voorstellen: op de vlucht moeten slaan omdat het dorp, de stad of het land waarin je woont door oorlog verscheurd wordt en het er niet meer veilig is. Toch is het aan de orde van de dag. Kinderen hebben het in deze situatie vaak nog het zwaarst en zijn daadwerkelijk kind van de rekening. Daarom wordt er op vrijdag 6 november het Benefiet voor Kindvluchtelingen gehouden in De Bunker in Gemert.

Rood Fruit, I‘M LA MA, Fake ID en Boomshakalak Soundsystem treden deze avond belangeloos op. De entreeopbrengst van het benefiet gaat naar SOS Kinderdorpen, een organisatie die noodhulp biedt aan kindvluchtelingen.

Rood Fruit

Rood Fruit bestaat uit twee vriendinnen, Liza Gloudemans (gitaar/zang) en Pien van de Nieuwenhof (tamboerijn/kazoo/zang), met een voorliefde voor akoestische muziek met sterke tekst. Rood Fruit covert liedjes van de jaren 60 tot nu, maar schrijft ook zelf. De eigen nummers zijn meestal erg persoonlijk, maar hebben vaak een humoristische twist. www.facebook.com/RoodFruit

I‘M LA MA

I‘M LA MA is een trio bestaande uit Imke van Schijndel, Emma van Oort en Leila Amin. Samen brengen deze dames akoestische covers van bekende en minder bekende liedjes.

Fake ID

Fake ID is een band uit Nijmegen die met een combinatie van reggae, ska en punk zo veel mogelijk energie en goede vibes de wereld in wil pompen. De leden doen niets liever dan spelen. Ondertussen heeft de band meer dan veertig eigen nummers. Zestien daarvan komen op een aankomend album en de groep kan niet wachten om ze te laten horen! www.facebook.com/YourFakeID

Boomshakalak Soundsystem

Boomshakalak Soundsystem floreert als een organisch dj-collectief. De – van oorsprong Brabantse – heren en dame zijn uitgegroeid tot connaisseurs op het gebied van dancehall, toasters, (skinhead) reggae, calypso en dub(step). Boomshakalak stond eerder op Solar Weekend Festival, Paaspop, Huntenpop, Extrema Outdoor en Lowlands. Gehuld in rood, groen en geel weten zij de aandacht op zich te vestigen en met de swing van de afterbeat houden ze hem vast. www.facebook.com/boomshakalaksoundsystem

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen helpt kindvluchtelingen in onder meer Syrië, Libanon en Beiroet door bescherming, medische zorg, educatieve programma‘s en psychologische en emotionele steun aan te bieden. Meer info over de noodhulp die de organisatie geeft is hier te vinden: www.soskinderdorpen.nl.
De zaal gaat vrijdag 6 november open om 19.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Je vindt De Bunker aan St. Annastraat 60 in Gemert. www.bunkergemert.nl

Foto's:


0