Boskabouters van de Jeugdspecht in Handel

HANDEL – De kinderen van de natuurgroep Jeugdspecht gaan het bos in de omgeving van het Natuur Educatie Centrum De Specht in Handel eens goed onderhouden. Dat doen ze op zaterdag 14 november.

Rondom het Natuurcentrum zijn vele bossen die een goed onderhoud nodig hebben. Het bosonderhoud bestaat uit het omzagen van teveel kleine boompjes met een zaag. Ook gaat De Jeugdspecht de takken in mooie rillen opslaan, zodat de dieren er ‘s nachts onder kunnen schuilen of om er een winkellocatie van te maken. Op die manier wordt gezorgd dat het bos er mooi en gezond bij komt te staan en dat de dieren op een fijne en veilige plaats kunnen schuilen en overnachten. Goede buitenkleding en stevige schoenen komen bij deze activiteit goed van pas. Meer informatie over de Jeugdspecht staat op www.jeugdspecht.nl.

Foto's:


0