Crowdfunding Gemertse filmproductie De Blauwe Maagd gestart

REGIO – Vijf filmmakers hebben gisteren tijdens de officiële awardshow van het Eindhovens Film Festival het startsein gegeven voor de crowdfundingcampagne voor het Gemertse filmproject De Blauwe Maagd, een korte film die onderdeel is van een plan om van Brabant een bruisende filmregio te maken. Tim Klok, Carl van de Wetering, Puck Mickers, Joeri Pruys en Ewoud Bon en maken De Blauwe Maagd als onderdeel van een programmaplan gericht op de Brabantse filmindustrie, waarin jongereneducatie en kennisoverdracht centraal staan. De Blauwe Maagd zal in het najaar van 2016 feestelijk in première gaan.

De crowdfunding van De Blauwe Maagd verloopt via het gerenommeerde crowdfundingplatform Cinecrowd.nl waar de afgelopen jaren tientallen succesvolle filmprojecten zijn gefinancierd. Op het platform kunnen particulieren en bedrijven kleine en grote donaties aan De Blauwe Maagd geven. In ruil daarvoor krijgen de donateurs leuke beloningen, van kaarten voor de première tot een volledig verzorgde reis naar de filmset in Frankrijk. Bedrijven hebben bovendien belastingvoordeel bij een donatie.

Brabantse filmsector

De Gemertse producenten Mickers en Van de Wetering zijn geen onbekenden in het Brabantse mediaproductiecircuit. Met hun bedrijf VandePunt Filmproducties hebben zij een breed scala aan commercials en bedrijfsfilms geproduceerd. Zij werken voor De Blauwe maagd samen met de van oorsprong Eindhovense Tim Klok (regisseur en producent), Joeri Pruys (scenarist, producent en filmdocent) en Ewoud Bon (director of photography). Samen met regionale partners werken zij aan de ontwikkeling en uitvoer van het Programmaplan Brabantse Filmregio, dat als doel heeft te helpen om Brabant als filmregio op de kaart te zetten. Producent Mickers: “Helaas vertrekt veel filmtalent na de studie vanuit onze regio naar Amsterdam, omdat de Brabantse filmindustrie minder perspectief biedt op werk en er maar weinig mogelijkheden zijn om ervaring op te doen op grote filmsets. Met De Blauwe Maagd en volgende producties willen we dat veranderen. Dat doen we door jong talent een kans te bieden om waardevolle ervaring op te doen met het maken van fictie en daarmee een duurzame impuls te geven aan de Brabantse filmsector.”

Mont Ventoux

De Blauwe Maagd is een kort filmdrama met een zwart-komisch randje. Het verhaal draait om een Nederlands stel dat op vakantie gaat in Frankrijk en onbedoeld in een gewapende strijd terechtkomt die wordt uitgevochten met Middeleeuwse middelen. De Blauwe Maagd wordt op locatie in Zuid-Frankrijk gefilmd, op en rondom de Mont Ventoux.

De crowdfundingcampagne voor De Blauwe Maagd loopt tot vrijdag 8 januari 2016. Van het maken van de film wordt regelmatig verslag gedaan op www.deblauwemaagd.nl en in het Gemerts Nieuwsblad.