10 november 2015

De Drumknaauwers knallen weer los

GEMERT – De meeste kinderen kunnen niet wachten tot de aankomst van de Sint in Nederland zaterdag. Er zijn echter een paar mensen die om een heel andere reden naar die dag uitkijken: Na maanden van geheimzinnigheid mag de 55-ste Prins der Drumknaauwers, Haër van Waeverstad, eindelijk zijn identiteit onthullen op het Ridder / Waeversplein. Voordat het zover is staan er eerst nog wat andere zaken op het programma van de Gemertse Carnavals Stichting.

Op woensdagavond 11 november wordt eerst het Carnavalsseizoen officieel geopend: De Drumknaauwersvlag wordt gehesen, de Drumknaauwers die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen worden herdacht en de Carnavalsproclamatie wordt voorgelezen. Hierna zal heel Waeverstad weten (en horen) dat de mooiste tijd van het jaar weer is begonnen. Om 20.11uur klinken de traditionele 11 keiharde kanonschoten uit de melkbussen van de Carbid Club Laarbeek. De (leren!) voetballen die hiervoor gebruikt worden zijn voor de eerlijke vangers dus daar wil je als echte Carnavalsvierder bij zijn op het Ridderplein. Na dit knallende begin heffen De Drumknaauwers het glas op een mooi seizoen bij ?Gij & Ik‘.
Prins Frank d‘n Twidde regeert daarna echt nog maar een paar dagen. Zijn Prinsschap eindigt onverbiddelijk op zaterdag 14 november. Ook voor zijn jeugdige collega‘s Jeugdprins Joes en Jeugdprinses Eva zit hun bijzondere Carnavalsjaar erop. Toen zij aan deze erebaan begonnen wisten ze dat er een eind aan zou komen maar ze hebben de Carnavals-kar eindeloos goed getrokken. Geweldig zoals deze twee, gesteund door Adjudant Victor en Adjudante Nova het feest voor de Drumknaauwersjeugd hebben gemaak.! Grote dank daarvoor, natuurlijk ook aan hun ouders.
Om 19.00 uur beginnen de machtswisselingen op het Ridderplein. Eerst wordt afscheid genomen van Joes en Eva die al snel daarna worden opgevolgd door het nieuwe Jeugdprinselijke Paar en hun Adjudanten. Wie dat zijn? Het is nog een groot geheim dat zaterdag pas onthuld wordt.
Als het jeugdige gezag is geïnstalleerd maken ?de groten‘ plaats voor hun opvolgers. Wat hebben ZDH Frank II, Prinsin Linda, Adjudant Patrick en Gouvernante Miranda het ?an de Gang gemaokt‘ . Wat hebben ze daar een plezier aan beleefd, en De Drumknaauwers daardoor weer aan hen. Alsof 2015 nog niet genoeg feest had opgeleverd, zijn ze dit jaar ook nog eens allemaal getrouwd. Voor de duidelijkheid: Frank met Linda en Patrick met Miranda.
Als pas getrouwde stellen gaan ze zaterdag weer terug het ?gewone leven‘ in als ze ontdaan worden van de attributen die bij hun regeerperiode hoorden. De Drumknaauwers kunnen ze alleen nog maar bedanken voor een geweldig seizoen.
Om 20.11 uur is het podium op het Ridderplein vrij voor de 55e Prins der Drumknaauwers. Er gonzen al een paar namen rond van mensen ?die het echt moeten zijn‘. Grappig want er zijn echt maar een paar mensen in Waeverstad die dat zeker kunnen weten en die mensen zeggen het echt niet. Mensen die toch een idee hebben kunnen hun ?gokje‘ nog insturen naar hints@drumknaauwers.nl. Deelnemers maken kans op een mooi VIP-pakket.
De nieuwe Prins zal er met zijn Prinsin, Adjudant en Gouvernante meteen flink tegenaan moeten in dit jubileumjaar. Helaas is het een kort seizoen dat dus volgepropt zit met officiële en minder officiële optredens tussen nu en Aswoensdag, 10 februari 2016. Dat begint al meteen na zijn verschijning met het Prinsenbal ?bai Dientje‘. Natuurlijk viert heel Gemert het met hem mee. Iedereen is zaterdag om 19.00 uur uitgenodigd op het Ridderplein, Alaaf!

Foto's:


0