10 november 2015

De Mortel en muziek gaan goed samen

DE MORTEL – Tussen al het geweld rond Gemert Weet en Kwizzuth in Milheeze wist één klein dorpje dapper weerstand te bieden aan alle media-aandacht voor het fenomeen dorpskwis: De Mortel. Daar werd afgelopen donderdag in een broeierige zaal het slotstuk van De Mortelse Muziek Kwis gehouden door de Donderdag Avond Studenten Vereniging.

Al in de week daarvoor hadden de 17 teams van 5 personen zich fanatiek uitgeleefd op de vragen, die men thuis moest beantwoorden. Op de avond zelf moesten nog eens 30 meerkeuzevragen beantwoord worden en dat leverde veel strijd en geconcentreerde gezichten op. Muziek en De Mortel, dat is altijd al een goede combinatie geweest en dus was er een breed scala aan vragen bedacht. De vier teams die het beste hadden gescoord, mochten het tegen elkaar uitmaken in de halve finales. Het team van T’n Blakke stond hierin tegen Team Bier & Muziek. Het team van De Krulcommissie mocht D’n Trog proberen te verschalken. Er waren behoorlijk wat muzikanten vertegenwoordigd in deze teams, maar dat was toch niet echt een garantie voor een overwinning. Vragen over de muziekgeschiedenis werden afgewisseld met een stuk bladmuziek, er moest een toon geblazen worden op een bariton. Geluidsfragmenten van nummers die ooit zijn vertolkt in De Mortel brachten de deelnemers ook aardig in verwarring. Tot verrassing van velen ging de finale tussen Team Bier & Muziek en De Krulcommissie, waar man en vrouw lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. De Krulcommissie speelde het andere team zogezegd naar huis en daarmee was het pleit beslecht. De champagne was voor Jorlan Manders, Annegien Slits, Frits Verhoeven, Eric Bladder en Ingrid Adriaans. Hen valt eeuwige roem ten deel en een heerlijk hapje in een plaatselijk restaurant. De reacties na afloop waren unaniem enthousiast over deze donderdagavond vol dorpse gezelligheid. Een succes en een leuke activiteit voor de Donderdag Avond Studenten Vereniging, mede dankzij de inzet van de kastelein en het lokale partyverhuurbedrijf.

Foto's:


0