24 november 2015

Een spannende zondagochtend voor ’t Veertje 1

BOEKEL – Op een druilerige zondagmorgen mocht het het eerste team van badmintonclub ’t Veertje weer aan de bak. Het was de eerste wedstrijd van de 2e helft van de competitie.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen B.C.H. werd er gelijk gespeeld (4-4) zonder vaste speler Pim Verlangen. Hij werd die wedstrijd vervangen door Johan Houben. Afgelopen zondag was Pim er wel bij, dus de verwachtingen waren hoog. Ware het niet dat Rebecca Verhofstadt op vakantie was en ’t Veertje 1 het dus zonder haar sterkste dame moest doen.

Gestart werd met de herendubbel en damesdubbel gelijktijdig op twee banen. De herendubbel van Pim Verlangen en Tim Hectors ging in de eerste set gelijk op en werd tenslotte met 21-19 gewonnen. In de tweede set kwamen de heren van een 13-18 achterstand terug tot 19-20, maar uiteindelijk werd met 19-21 verloren. In de derde set bleef het spannend tot het laatst, een 16-18 achterstand werd uiteindelijk omgezet naar 21-19 winst.
De damesdubbel bestond uit gelegenheids-duo Amy van Neerven en Anne van Leuken. Ook deze partij waren de duo’s aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk werd de eerste set verloren met 19-21. Ook de tweede set was spannend. ’t Veertje won in de verlenging met 22-20. Er kwam nog een een derde set, bij een achterstand van 13-19 werden er zes punten op rij gescoord, maar uiteindelijk wist de tegenstander de laatste twee punten te scoren. Jammer dat deze partij verloren ging, maar voor een eerste keer samen dubbelen hadden de dames het netjes gedaan.
De volgens partij was de herenenkel van Pim tegen Balder. Balder won de vorige wedstrijd met tweemaal 21-9 van Tim. Dus hij zou aan de bak moeten. De eerste set werd met 21-17 gewonnen. Ook de tweede set bestond uit lange rally’s en een schitterend netspel en werd met 21-19 gewonnen.
A
nne en Tim speelde vervolgens gelijktijdig hun enkel. Tim had geen schijn van kans (6-21 en 7-21). Anne maakte het spannender, het blijf tot het einde gelijk opgaan, maar helaas werd met 19-21 verloren.
Alle hoop werd voor de laatste singel op Amy gericht. Helaas verloor ze de 1e set met 9-21. Maar ze pakte zich goed terug in de tweede set en won met 21-19, dus een derde set die erg spannend was, maar wel met 21-19 werd gewonnen. Met een 3-3 tussenstand werd begonnen aan de mixen. Hier speelde de vertrouwde koppels, Tim samen met Anne en Pim samen met Amy.
Tim en Anne hebben speelden goed, de tegenstander echter ook. Er werd met 18-21 en 10-21 verloren.
Pim en Amy verloren de eerste set in de verlenging met 22-24. In de tweede set stonden ze met 18-13 voor, maar toen nam de tegenstander het over en won met 19-21.
Daardoor was de eindstand 3-5 in het nadeel van ’t Veertje.

Uitslagen

29 november ’t Veertje 1 – B.C.H. 2 3-5; ’t Veertje 2 – Veldhoven 1 7-1; ’t Veertje 3 – Ehv 2 3-5; ’t Veertje U15 – Ehv U15 1-7;’t Veertje U13 – Veldhoven 13 1-7 (beide wedstrijden, er werd twee keer gespeeld); ’t Veertje U11 – Ehv U11 3-5

Foto's:


0