Fabrieksstoeltje voor Jordi van Moorsel

BOEKEL – “If you can’t beat him, then better get him in the team.” Dat was de uitspraak van het management van het Duitse kartmerk MACH1. Het hele jaar moest het gerenomeerde merk toezien hoe Jordi van Moorsel tactisch zijn puntenvoorsprong uitbreidde. Ondanks de inzet van de voormalig KZ2 wereldkampioen, lukte het fabrieksteam MACH1 niet om van Moorsel van de titel af te houden.

Dat was de reden voor een goed gesprek op het Duitse Mach1 Bolwerk te Meimsheim met de snelle Boekelnaar. “Eigenlijk waren we er al snel uit”, aldus Jordi van Moorsel. “We hadden een testdag gevraagd om zelf het chassis uit te proberen. Dat verliep zelfs beter dan verwacht. Natuurlijk houd je het hele jaar je concurrent in de gaten inclusief zijn materiaal en wisten we dat het een chassis was om te kunnen winnen.

Na een dagje testen op kartbaan Liedolsheim en een gesprek op het hoofdkantoor hadden we een goed gevoel. Met de laatste week wat afrondingen hebben we er een fabriekscontract uit kunnen slepen. Volledige ondersteuning van de Fabriek maakt dat je de nieuwste ontwikkelingen krijgt doorgevoerd in het chassis en de beste ondersteuning van de technische mensen. We hebben als prive team wel heel veel kunnen scoren maar dat koste dan ook wel erg veel energie. Mede door ondersteuning van onze sponsoren was het mogelijk tegen fabrieksteams te knokken en ook te kunnen winnen maar nu krijgen we nog meer mogelijkheden. Ik wil deze dan ook zeker daarvoor bedanken en ook 2016 hun naam uit te mogen dragen.”

Door deze ontwikkeling maakt van Moorsel een directe stap in de top van internationale rijders. Voor 2016 zijn alle ingrediƫnten aanwezig om internationaal te kunnen scoren.

Foto's:


0