18 november 2015

Fanfare St.Cecilia huldigt 7 jubilarissen

MILHEEZE – Tijdens de jaarlijkse Cecilia-avond huldigde fanfare St.Cecilia uit Milheeze 7 leden, die samen 340 jaar lid zijn van de vereniging. Voorzitter Mario van Schijndel had voor alle jubilarissen een passend woordje klaar.

Hij benoemde de jarenlange betrokkenheid van Frans van Heuven (70 jaar lid) als muzikant en als commissaris. Frans geeft graag zijn mening over het wel en wee van de vereniging en dat wordt gewaardeerd. Het toespreken van je eigen vader omdat hij 60 jaar lid is, is een bijzondere gebeurtenis. Mario had warme woorden voor vader Frits van Schijndel, die als erevoorzitter en beschermheer een prachtige staat van dienst heeft bij de vereniging. Lovende woorden waren er ook voor erelid Wim Koenen. Hij is voorzitter geweest van fanfare St.Cecilia en is nog steeds muzikant. De vereniging of haar leden doen nooit tevergeefs een beroep op Wim en iedereen kan rekenen op een weloverwogen advies als daarom wordt gevraagd. Ook Wim Verhoeven is 60 jaar lid van de vereniging en is van vaste waarde als euphonium-speler. Voor elke hand- en spandienst kan de vereniging aankloppen bij Wim en hij steekt graag zijn handen uit de mouwen. Ine van ’t Erve heeft de woensdagavond ook al 40 jaar afgeblokt in haar agenda staan. Ze mist zelden een repetitie en is onder meer als beheerder van het muziekarchief en redactielid van het verenigingsblad het Notenblaadje een gewaardeerd lid. Van vaste waarde is ook Mario van Beek. Hij is 25 jaar lid en de slagwerker bij het fanfarekorps en bij de kapel De Hôg Noot. Bij elke activiteit staat Mario op de werklijst, omdat hij inzetbaar is bij alle klussen die gedaan moeten worden. Ook Huub Janssen vierde een zilveren jubileum. Als hoornist, lid van de muziekcommissie en bestuurslid is ook hij zeer betrokken bij de vereniging. Een opmerking van Huub is altijd weloverwogen en beargumenteerd en daar kun de vereniging wat mee. Voor alle jubilarissen was er een bondsspeld en een bos bloemen om de jarenlange inzet te onderstrepen.

Memoryspel met plaatjes uit Milheeze

Bij tankstation Van Kessel en Sparwinkel Van Buel in Milheeze zijn unieke memoryspellen te koop. Deze spellen worden tijdelijk verkocht in een eenmalige oplage. Een spel kost € 10,– en is een mooi cadeau voor de decembermaand. Het spel ‘Gemert-Bakel in beeld’ bestaat uit 32 x 2 kaartjes. Leuk om te spelen en ook leuk om als herinnering te bewaren aan de markante plekken en gebouwen die de gemeente rijk is. Op 64 kaartjes staan herkenbare afbeeldingen uit Gemert-Bakel, en dus ook uit Milheeze. Er zijn twee verschillende spellen gemaakt door de Rotaryclub Gemert-Beek en Donk-Lieshout; een voor de gemeente Gemert-Bakel en een voor de gemeente Laarbeek. Een flink deel van de opbrengst komt ten goede aan de jeugd van alle fanfares en harmonieën in de beide gemeenten. Een mooi spel dus voor een goed doel. Belangstellenden die het spel niet kunnen afhalen bij Van Buel of Van Kessel kunnen het ook bestellen op de website www.cecilia-milheeze.nl.

Foto's:


0