27 november 2015

Gemert op eigen veld tegen EHC

GEMERT – Het lijkt een boeiende confrontatie te worden, Gemert-EHC, zondagmiddag op sportpark Molenbroek. De zwartwitten staan momenteel op een vijfde plaats en willen meer, EHC bezet de tweede positie en verrast daarmee vriend en vijand. Wie komt er als sterkste uit de strijd?

Met nog drie competitiewedstrijden voor de winterstop hoopt Gemert zijn positie voor het kerstreces nog iets te verbeteren. Daartoe moeten in ieder geval de twee thuiswedstrijden gewonnen worden. EHC zal zondag niettemin een zware kluif zijn. De ploeg heeft al zes wedstrijden op rij gewonnen. De ploeg verloor thuis van koploper Dongen op 27 september en boekte daarna louter zeges, tegen achtereenvolgens Halsteren, Gestel, OSS’20, Groene Ster, Baronie en TOP.
Coach Paul Meulenberg trad in 2014 aan bij EHC als opvolger van Ole Tobiassen en bracht het naar de eerste klasse gedegradeerde EHC in één jaar terug naar de hoofdklasse. Daarin is het team nu de revelatie, want op voorhand had niemand rekening gehouden met een topklassering van de Limburgers.

Met name qua mentaliteit en karakter onderscheiden de roodwitten zich regelmatig. Gemert zal daar qua instelling hetzelfde tegenover moeten stellen. Pas dan kunnen de zwartwitten met andere kwaliteiten het verschil maken. Bart van Berlo (geschorst) is er zondag nog niet bij, maar verder lijkt Bert Ruijsch te kunnen putten uit een redelijk fitte selectie.De wedstrijd op sportpark Molenbroek begint zondag om 14.30 uur.

De supportersvereniging van vv Gemert organiseert een busreis naar de uitwedstrijd tegen DOSKO in Bergen op Zoom, volgende week zondag (6 december). De bus vertrekt om 11.30 uur vanaf de Pred. Swildensstraat. Leden van de supportersclub betalen 10 euro, niet-leden 12 euro. Opgeven – vóór woensdag 2 december – kan via een mailtje naar karinvstiphout@hotmail.com.

Foto's:


0